Automatisk defrag med at

Via Hak.5 så fick jag reda på at kommandot i Windows. Det fungerar så att det gör en speciell uppgift på en vis tid. Ett exempel som Hak.5 tog upp var att defragmentera hårdisken automatiskt varje natt. Kan vara en smart sak. Det görs så här.

Skapa en fil med namn defragc.cmd i den ska följande kommando vara skrivet

defrag c: >> defrag.log

Spara filen i c:
Sen använder vi at för att göra så den körs varje natt kl 02.00 med kommandot, kör följande kommando i Windows ”dos prompt” (Start->kör->cmd->enter)

at 02:00 /every:m,t,w,th,f,s,su c:\defrag.cmd

Jag gjorde en katalog som jag la filerna i med namnet defrag och där har jag tre stycken filer, en för varje enhet som jag har. Dom körs lite olika c: defragmenteras lite oftare medan d: och x: körs en gång i veckan. Tänka på att man då måste ändra sökvägen till vart .cmd filen ligger, på min dator c:\defrag\defragc.cmd. Självklart kan man hitta på massa andra roliga saker som datorn kan göra medan man själv ligger och sover.