Vad var bäst på WebCoast 2012

Då är man hemma igen från årets WebCoast. Det är första året jag var där. Här är några tankar jag fått med mig från konferensen i år.

Intresantast tyckte jag var Annika Lidne & Mattias Östmars metod för att klassificera företag som dom kallar Distruptive Leap. Det är lättare att läsa deras blogg än att jag ska försöka förklara. Men man började fundera lite vart företaget jag jobbar på är i deras cirkel. Länk till cirkel modellen Annika använde.

En annan bra föreläsning var Zentrepenör av Anna Hass. Hon pratade om vad man behöver för att må bra som entreprenör. Det jag tog med mig var att man kan göra en gjortlista istället för todo. Där skriver man ner de saker man gjort under dagen istället för att se de saker man planerat men inte hunnit gjort. En annan sak är också att ens tid är som en cirkel. Ska man pressa in en ny tårtbit så måste man ta bort tid från nått annat.

Runt om i världen blomstrar ruby men i Sverige är det väldigt få ruby utvecklare. Enligt talaren som jag inte har namnet på nu men jag tror han kom från IHM Business School så finns det fler .NET utvecklare på hissingen än ruby utvecklare i Sverige. Jag har testar ruby lite och tycker det är ett rätt bra språk så jag tycker det är synd att inte det har slagit mer i Sverige.

Det är rätt schyst att det finns en social media/web (un)konferens i Göteborg. Nackdelen med unkonferens stuket är att det kan vara rätt stor skillnad på talarna. Ibland är det jäkligt bra och i nått fall kan det vara rätt dåligt. Det ska ha varit fler besökare i år än det var förra året så jag hoppas det blir en ny webcoast nästa år.

En reaktion på ”Vad var bäst på WebCoast 2012

Kommentarer inaktiverade.