Första dagarna med en iPad

Nu har jag haft iPaden hemma några dagar och gillar den skarpt. Hittills har den agerat media enhet hemma. Jag kollar video podcast, läser rss, mailar och slö surfar. På jobbet så agerar den todolista ( Things ) och irc chat skärm ( Colloquy ).

Som test enhet för mobila Safari fungerar den bra också. Man får bättre överblick än med Safari på en iPhone. Idag har jag lärt mig att position:fixed inte fungerar i mobile Safari. Varför det inte fungerar och hur man kan göra för att få samma effekt kan läsas på Doctyper.

Än så länge har min ”ny cool pryl” förälskelse inte gått i kras men jag ska försöka skriva en text om någon vecka när jag använt den lite mer och jag inte är nykär längre. Till veckan ska jag på Distruptive Code och tror att iPaden kommer att göra sig bra som anteckningsblock där.

+ Plus
Bra media enhet
Ersätter min bärbara dator hemma, förutom de gånger jag spelar spel eller redigerar bilder

– Minus
Inge svenskt tangentbord/rättstavning
Ingen multitaskning – kommer i iOS 4.2 ( november )

Mina 5 bästa appar, än så länge

 • Dropbox
 • River of News
 • WordPress
 • Marvel
 • IMDb

Mina hoppas de kommer snart appar

 • Spotify
 • Adium eller en riktigt bra chat klient

2 reaktioner på ”Första dagarna med en iPad

 1. Evelina skriver:

  Jag kanske ska kontra med ”De första dagarna min pojkvän hade iPad” och ge min syn på storyn; En hisnande berättelse om utanförskap, mindervärdeskomplex och stora stora barriärer.

  🙂

Kommentarer inaktiverade.