Nyheter jag märkt i WP 2.3

Igår gjorde jag en uppgradering till WordPress 2.3 beta3. Nyheterna som jag märkte direkt var WP’s egna tag/nyckelord system. Importering av taggar/nyckelord från Ultimate Tag Warrior gick smärtfritt i 5 enkla steg. Andra nyckelords plugin som man kan importera nyckelord från är Bunny’s Technorati Tags, Jerome’s Keywords och Simple Tagging. Det dåliga med WP’s egna nyckelord är att det inte finns något sätt att redigera dom på. Kanske läggs det till innan 2.3 släpps på riktigt, eller så räknar man med att olika plugin ska lös den uppgiften. Just nu kan jag varken ta bort eller redigera de nyckelord jag har importerat från UTW.
En annan nyhet som jag inte visste om var att plugins själva kollar om det finns nyare versioner än dom man har installerade. Jag tror att det bara är plugins som finns på WordPress Extend som kan/gör det. När man är på instickprogram (Svensk översättning, annars plugins) fliken så får man en gul ruta under det plugin som går att uppgradera plus en länk till sidan för att ladda ner den nya versionen på WordPress Extend. Vissa som gör plugins vill ju inte ha sina plugins på WordPress Extend (heter det så?) men ett smart och bra system för användarna som vill hålla sig uppdaterad tycker jag.

Det var nog de två saker jag märkte på den korta tid jag testat 2.3. Nyckelord är ju den stora nyheten som inte kom med i 2.2 versionen utan blev uppskjutet till 2.3. Att det går att importera nyckelord från (nu) 4 populära nyckelord plugin är ju väldigt smidigt. Annars så är det mycket saker som man inte märker som vanlig användare om bugg fixar och dylikt.

Vill man använda WP’s egna nyckelord så har det tillkomit två nya ”Templat tags” för det.
< ?php wp_tag_cloud(); ?> används för att visa nyckelorden i ett moln.
< ?php the_tags(); ?> visar nyckelorderna för det aktuella inlägget, används i ”The Loop”.

2 reaktioner på ”Nyheter jag märkt i WP 2.3

  1. Mjo, sitter just och vågar mig på att uppgradera min ”skarpa” blogg till 2.3, mycket tack vare just tag-funktionen. Hoppas på det bästa! 😉

  2. Går nog bra det… Kolla upp dina ”väldigt” gamla plugin så dom fungerar 100%. Databas schemat uppdaterades också så vissa plugin får problem med hur kategorierna fungerar.

Kommentarer inaktiverade.