Slavarbete?

Hade en riktigt rolig diskussion med Jonas nyss.

Han tycker att jag slavarbetar och blir utnyttjad av kyrkan när jag jobbar gratis. Kyrkan är ju rik och borde ha råd att betala mig. Sen ska jag inte jobba gratis när jag är arbetslös.

Jag tycker att iställe för att gå hemma och slacka så kan jag lika gärna få erfarenhet av att jobba där. Då arbetsförmedlingen inte har pengar till praktik så skaffar jag det själv genom att jobba gratis. Jobbar ju bara kvällar och helger, så om jag skulle få jobb på dagis/fritids/skola så kan jag jobba där på veckorna. Och skulle jag få jobb på kvällar/helger så går det ju före kyrkan.

Jag har slavarbetat på Ericsson/Emerson i 4år totalt och det enda jag fick ut av det är vetskapen av att jag aldrig vill jobba så igen. Nu provar jag på nått som jag vill göra och för att få göra det måste jag rea ut mig själv. Men jag undrar lite hur arbetsförmedlingen står i det här. Har inte sagt nått till dom men det skulle inte förvåna mig om jag INTE får jobba så här när jag är arbetslös. Men jag har fråga (kyrkan) om jag fick volontär jobba och då hjälper man ju till utan att få betalt för det.