Vad ska mamma ha för IM klient?

Jag tänkte installera en IM klient till min mor så vi kan skriva till varandra ibland. Den ska vara lätt att använda. Programmet ska inte ha massa onödiga saker som hon inte använder. Det ska vara ganska rent från reklam också. Därför vill jag inte ha ICQ’s standard klient. Sist jag använde den så såg den ut som en levande reklampelare. En kompis till mig som använder MSN skickar massa filer till mig när jag pratar med honom (utan att han vet om det, virus?) så standard MSN går nog också bort. Kan MSN sprida virus? Jo verkar som den kan det när jag sökte på google. Den går bort (standard programmet).

Jag brukar använda Miranda när jag sitter med en PC. Det ska fungera bra mellan Mac som jag har och Pc som hon har. Jag har testat Gizmo Projekt men det hade ingen text chat och min mor har ingen mic så det fungerade inte. Ett allt-i-ett program som ovan nämnda Miranda kan vara bra om hon behöver mer än ett protokoll. Men det kanske är lite överkurs för henne. Varför ska hon behöva både MSN och ICQ (Jabber, med flera). Sen stödjer inte Miranda videochat, fast det gör inte AdiumX som jag använder till Mac heller så. Hmm svårt att välja ett program/standard till henne. Kanske man skulle använda ett program som hennes anti-virus program Avast stödjer?

3 reaktioner på ”Vad ska mamma ha för IM klient?

  1. Christian Davén skriver:

    Jag gillade verkligen Miranda när jag körde med Windows. Det måste vara det bästa IM-programmet som existerar. Nu måste jag tyvärr använda GAIM, och det är verkligen sämre på alla sätt. Med Miranda kunde man ju ställa in det mesta och det var gratis och smidigt. Jag skulle satsa på det.

  2. Jo jag håller med dig om att Miranda är det bästa Im-programmet. Enda nackdelen tycker jag är just att det inte stödjer video/ljud chat med MSN/ICQ. Men det kommer nog i någon senare version.

  3. Gizmo har textchat i senaste betaversionen.

    Ska man hoppa på IM-svängen nu ska man defintivt skippa MSN och ICQ och satsa på något öppet, exempelvis Jabber. Googles GTalk är en trevlig klient (som använder Jabberprotokollet och kommer att stödja SIP), men som kräver Gmailkonto viket å andra sidan inte är särskilt svårt att skaffa.

Kommentarer inaktiverade.