2gb gratis backup med Mozy

Mozy en online backup tjänst släppte sin mac client nu i dagarna. Vill man testa Mozy kan man göra ett konto med 2gb gratis backup utrymme. Annars så kostar det ca 33 kr i månaden för obegränsat utrymme. Har man viktiga filer så kanske det kan vara en bra investering. Det hela fungerar så att man installerar ett program i datorn som man sen väljer vilka filer/kataloger som det ska tas backup av. Sen kan man ställa in programmet att göra en backup automatiskt eller en viss tid per dag. Allt överförs via ssl och ska vara krypterat. Det går att komma åt sina filer från webbläsaren och ladda ner dom som en ”disk image” på Mac. Mitt lilla test med min mail och adressboken fungerade fint förutom att programmet kraschade när överföringen var klar. Mac klienten är bara en beta än så länge så dom fixar det förhoppningsvis väldigt snart.

Jag har börjat fundera om jag ska investera i en backup tjänst främst för mina skolarbeten och arbeten. Vissa saker är väldigt bra att ha så man kommer åt dom på nätet och ha en extra kopia på ett annat ställe än min ”ex” hårddisk. Amazons S3 är ju en liknande tjänst och det finns en tredjeparts Mac client till den. Annars så brukar dom flesta online backup lösningar vara relativt inriktade mot PC marknaden.

2 reaktioner på ”2gb gratis backup med Mozy

  1. Disa skriver:

    Tack för tipset – googlade och hittade din blogg, vilken visade sig vara precis vad jag sökte i att uppdatera och stabilisera min mac. Mozy fungerar utmärkt. Ha en underbar dag!

  2. Roligt att tipset var till nytta för dig. Mozy verkar vara det basta alternativet om man har en Mac, i alla fall vad jag har hittat.

Kommentarer inaktiverade.