Är btrfs det bästa sen skivat bröd?

Skulle uppgradera min freenas version från en 0.7 RC2 till en stabil 0.7 version. Gick inte så där vidare, uppgraderingen misslyckades och disken med filsystemet blev det fel på så det inte går att boota från den. Nu håller jag på att kopiera all data från de två diskarna jag har filer på för dom är det inge fel på. Sen tänkte jag installera ubuntu och testa btrfs som ska vara ett filsystem för linux som ska/vara/bli deras svar på zfs. Sun köptes för ett tag sen av Oracle, vilket gör att man i nuläget inte vet vilken licens zfs kommer att få. Därför finns det ingen vettig portning av zfs till linux.

Det jag gillar med zfs är att man kan uppgradera filsystemet utan att formatera om diskarna, vissa undantag då. Sen kan man knäppa på och av saker som tex komprimering utan att formatera om. Bra om man har mycket textfiler eller dokument på en enhet. Då kan man spara lite utrymme.

Det jag gillar med btrfs när jag har läst lite om det är att man kan lägga till och ta bort diskar utan att formatera om allt. Det är en sak som inte går med zfs. Zfs kan i nuläget bara uppgradera en disk till störe storlek men man kan inte lägga till fler antal diskar i en zfs pool.

Så när jag har fått över mina filer på Evelinas externa usb hårddisk ska jag installera ubuntu och försöka få igång btrfs.