En sak som retar mig med RSS

Varför har så många sidor bara en kortfattad del av sina inlägg som RSS flöden? Jag hatar när jag måste dubbel klicka i sharpreader för att se allt sen scrollar jag med mus ljulet och givetvis så är det fel fönster som scrollas, jag scrollar rubrikerna för jag har inte klicka och gett post fönstrett fokus och sen jag måste leta upp inlägget igen och göra om allt. Sen när jag syncar handdatorn och vill läsa dom flödena jag har där får man bara dom första raderna. Varför har man RSS flöden då? Ska dom inte vara till för dom som inte kan surfa med vanliga webläsare? Dom som vill läsa sina favorit sidor på handdator och mobiltelefoner? Det går att få en websida utan eller med kortfattad RSS till handdatorn men givetvis så blir det bättre med ett riktigt RSS flöde.

Givetvis så ger jag ett stort plus till dom som har hela inläggen som rss också eller har valmöjligheten att välja om man vill ha en del eller hela inlägget (t ex Månhus Beta som har ett vanligt och ett mobilt, som man fortfarande får hela inlägget men man får inte lika många inlägg om jag fattade rätt).

Flera med bra RSS flöden som jag läser.
Mymarkup
Det perfekta tomrummet

I WordPress är det inte så svårt att ändra från summary till full text. Inställningar -> Läsinställningar -> Syndikeringskällor -> Visa varje inlägg som -> Full text.

3 reaktioner på ”En sak som retar mig med RSS

  1. N/. skriver:

    Du själv har ju synnerligen lite på varje postning på framsidan… Självklart vill man att folk ska gå in på sin sajt… RSS är teasers, inte någon fullkomlig nyhetsfeed.

  2. Kanske det men jag vill ha ett val så jag kan ladda min palm med annat än dom 2 första meningarna. Själv går jag in rätt ofta på sidor som har fulla RSS flöden och kollar siten också. Har man en tilltalande sida så kommer folket fast man ger bort posterna i RSS flödena.

    Vad du menar med lite på varje postning på index sidan vet jag inte vad du menar? Hela mina poster syns i full text på den sidan. Om jag lägger in bilder brukar jag göra en More–> länk så index sidan ska laddas snabbare. Går man sen in på posten syns bilderna. Annars brukar jag ha full text på index sidan. Ibland så skriver jag inte så långa poster om det är så du menar?

Kommentarer inaktiverade.