Festivalfeber

Har kollat runt på vilka artister som är bokade till dom två stora festivalerna Roskilde och Hultsfred. Blir jätte sugen att åka men vet inte till vilken. Båda har många artister jag vill se. Här kommer dom med artisterna i prioritets ordning. Popaganda kvalade in och kan bli en liten försmak på live musiken då den är gratis och inte kräver något tältande. Har jag bara pengar ska jag ner till Stockholm på Popaganda. Nackdelen med Hultsfred och Roskilde är att det verkar som jag får åka själv. Fast med tanke på att det är 70.000 respektiva 25.000 anda människor på dom festivalerna så borde jag hitta någon (1?) vettig människa att umgås med? En till nackdel med Hultsfred är att jag med mina 25 år känner mig som föräldrar på stan när jag är där med fjortisfyllona. Nackdelen med Rosklide är då att jag inte kan komunicera med hälften av allt folk för jag förstår inte vad dom säger, lär sig inte Skåningar och Danskar svenska i sko
lan? 😉 Vill vill vill åka men lite tråkigt att åka själv, fast som skrivet finns det ju andra människor där också.

Liten update: Vore ju rent ut sagt dum i huvudet om jag inte åkte på någon då att se Morrissey live är en av mina måste göra innan jag dör saker.

Roskilde
Morrissey
Pixies
David Bowie
Franz Ferdinand
Dropkick Murphys
Sahara Hotnights
The Hives

Hultsfred
Morrissey
Pixies
Marit Bergman
Backyard Babies
Broder Daniel
Sahara Hotnights
Asta kask
The (International) Noise Conspiracy
José González
PJ Harvey

Popaganda
Sambassadeur

6 reaktioner på ”Festivalfeber

 1. Vi skåningar fick lära oss svenska i skolan, ja. För det behöver vi ju inte tvunget prata en ognällig variant av nyköpingska för det.:grin:

  Jag tyckte inte det var några problem med att vara på Roskilde förra året. Man behöver ju faktiskt inte prata eller lyssna på särskilt mycket danska om man inte vill. Förresten tycker jag det är lite pinsamt när TV-kanaler textar danskar som pratar utmärkt svenska men med dansk brytning. Hade de brutit på något annat språk hade de inte textats.

  Jag skulle vilja se Air (som spelar på Hultsfred) men vågar inte heller mig in bland fjortisar, lera och tält.

 2. Fast jag kommer från Söderhamn (1h norr om Gävle) så jag pratar nog någon sorts norrlänska. Inge fel på Danskar eller Skåningar 🙄 men ibland kan det vara svårt att förstå dom. Fick prata Engelska med en Dansk en gång för jag förstog inte henne men det var nog mera mig det var fel på då?

  Lera och tält vänjer man sig vid men fjortisfyllona är värre tycker jag.

  Air har jag hört en låt med, den som var med på Sonics musik cd och de verkar bra.

 3. Sten skriver:

  Roskilde!

  Ska ge dig 3 bra anledning.

  1. Slipper fjortisarna som ligger och spyr på varandra

  2. Godare öl

  3. 55 000 fler galningar

  Valet är enkelt : -)

  Att man kanske måste prata danska med en del danskar är inte så konstigt. Dom som kommer från t ex västkusten på Danmark eller neråt gränsen vid Tyskland är inte lätta att förstå, dom förstår inte oss och vi förstår inte dom. Engelska blir brukligt precis som med alla andra språk som inte förstår varandra. I Roskilde brukar dock detta funka bra ändå.. hm, antar att det har med ölen att göra för det är ändå internationellt!

 4. Hmm måste erkänna att det kanske är ölens fel att jag inte förstår då jag inte tycker speciellt mycket om den :sad:. Dricker bara Vin/Cider/Sprit, mitt rekord i öl drickande ör 2st Budwaiser och då är det renare än vatten men jag känner mig ganska mannlig ändå :wink:.

 5. Sten skriver:

  Ok, finns annat än öl så man klarar sig ändå : -)

  Men 2st Budwaiser?! Drick någon annan öl så kanske du t om tycker om det.

 6. Men problemet är att det inte ska smaka så mycket öl. Försöker ”lära” mig dricka öl, ibland går det ner någon.

Kommentarer inaktiverade.