Hurra, till en lyckad server flytt

Så där nu verkar flytten vara avklarad. Vad är det för flytt jag gjort då? Jo jag fick flytta från en server hos manufrog till en annan lite nyare server. Varför fick jag flytta då? Jo på den gamla servern jag var på fanns inte ”pdo_mysql”. Vad är ”pdo_mysql” för nått då? Ingen aning (någon sorts kommunikation mellan php och mysql verkar det genomföra) men det behövs för att testa Habari. Habari verkar kunna bli ett spännande alternativ till wordpress kanske lyckas dom göra nått lika bra eller bättre. Fördelen med Habari är att dom (kodarna) vill använda nyaste php och mysql, och göra en smidig bra kod utan gamla beroenden som wordpress kan lida lite av. Nackdelen med Habari är just att den kräver php5 (PHP5 with PHP Data Objects (PDO)). Manufrog servern jag var på hade php5 installerat men inte pdo_mysql efter ett mail till deras kundtjänst i fredags så fick jag ett snabbt svar och möjligheten att byta till en annan manufrog server. Vad som gjorde att det tog sådan tid med flytten, den verkade bli klar i dag mellan 9-10 på morgonen var att IT-stiftelsen bytte system för domän hantering just i samma stund som jag skulle peka om mitt myworld.se domän.