Köpa musik på Poplife?

Läste på Minmening.com om hans tankar om Poplife. Tänkte skriva lite vad jag tycker också. Håller med om priset på låtarna är dyra upp till 14.90 kan dom kosta. Tror inte jag skulle betala mer än 5kr/st för en låt. Det som störde mig mest var licensen eller vad man får för pengarna. Här är dom fem första punkterna (av nio) som jag störde mig på.

  • 1. Du måste använda Internet Explorer 5.0 eller senare versioner
  • 2. Musiken kan bara spelas i Windows Media Player, version 9.0 eller senare
  • 3. Du måste ha något av de följande operativsystemen: Windows 98, 2000 eller XP
  • 4. Licenser laddas ner automatiskt på din dator vid betalning. Licenserna, som behövs för att kunna spela musiken, är kopplade till den dator och den mediespelare som du använde när du laddade ner musiken. Licenser och musik bör säkerhetskopieras till en annan dator ifall din dator går sönder.
  • 5. Du kan bränna en CD, men varje låt kan bara brännas tre gånger. Du kan också kopiera 3 gånger till en portabel spelare samt säkerhetskopiera till en annan dator.

Punkterna 1, 2 och 3 är ju dåliga när det gäller användarvänligheten. Sen är det punkt 4 och 5 som ser riktigt dåliga ut. Köper jag en låt för 14.90 vill jag kunna spela den på vilken dator jag än har. Just nu har jag två datorer och vill förstås kunna spela på båda två. Sen vad händer om jag skulle uppgradera min dator? Kan jag spela på den nya datorn då? Eller måste jag köpa låten igen för 14.90? Min Palm har ”bara” 256mb minne så jag vill ju kunna flytta över låtar mer än 3 gånger till den också.

Nu har jag många skivor även som mp3 på datorn. Bra för att kunna spela dom när jag sitter vid datorn, slippa läsa in låtarna igen när jag ska göra bland cd och jag kan köra random på hela skivsamlingen inte bara den cd som får plats i min cd spelare. Vissa skivor/artister/låtar som jag hör/laddar ner som mp3 köper jag också för att få fodralen, texterna och en fysisk produkt i handen. Kvaliteten köper jag på skiva skiten får inga pengar av mig. Ska jag köpa låtar iställe för att ladda ner så ska priserna ner till en human nivå och vilkoren ska vara bättre för mig som användare.

PS.
Användarvilkoren och priserna verkar vara lika på CDONs tjänst.