Olga & Olof sitting in a tree

För några dagar sen startade jag Twitter boten Olof. Idag har den 33 followers, 341 tweets och bit.ly har registrerat 237 länk klick. På några dagar har Olof bättre statistik än mitt Twitterkonto 🙁

Just nu styrs Olof med cron och ett phpscript (döpt till Olga) från min linux dator. Just nu gör den inte så mycket förutom att Tweetar poster från olika rss feeds. Olof följer också tillbaka alla som följer han och skickar DM till followers som retweetar hans tweets. Tanken är att göra den lite smartare så han kan retweeta intressanta tweets från followers. Jag har även funderingar på andra funktioner som tex rekommendera folk på followfriday som har nämnt/retweeta Olof mest under veckan.

Ideen till Olof föddes med att jag ville göra nått roligt med Twitter och samtidigt lära mig API programmering. Jag antar att jag kommer att blogga ibland om Olofs statistik och funktioner.