Viking_Olof skriver twitter historia

I början av sommaren ville jag lära mig lite om Twitters api. Viking_Olof som retweetar och postar länkar från utvalda rss feeds (postar saker om twitter/fb/html5/css3/jquery) blev resultatet av det. För någon vecka sen postade han sin 15.000 tweet. Lyckligtvis så lyckades jag få en screen på just den tweeten. Viking_olof körs från min server dator här hemma och jag har inte kollat till han så mycket de senaste månaderna vilket har resulterat i att vissa funktioner gått sönder. Nu kan han inte retweeta så det stängde jag av. Tanken är att jag ska få till en liten smartare retweet funktion som inte retweetar så mycket spam/affiliate/sälj länkar.

Viking_Olof har fått mer followers än jag kunde tänka mig. Vissa av dom är spam konton, de värsta har jag blockat manuellt men jag skulle också vilja få till en funktion som kan göra det automatiskt. Tex om man märker att ett konto postar många spam/sälj länkar så slutar han att retweeta tweets från den användaren. Vi får se om han lyckas komma upp i 20-25 tusen tweets till 1års dagen.

Med min iPad på #dcode

För ca 14 dar sen var jag i Stockholm på Distruptive Code. Obligatoriska bloggposten på inUseful finns på webben sen ett tag tillbaka. Men det var inte riktigt den jag tänkte blogga om nu.

Min kära Ipad fick ju förstås följa med. Den gjorde sig bra som twitter klient, anteckningsblock och mail läsare. Att skriva på den går rätt bra med det svenska tangentbordet. Lite svårt att hitta ”a” med lillfingret har jag, blir lätt ”s” i stället. Man känner ju inte vart tangenterna är men kanske lär man sig hur mycket man ska spreta med fingrarna efter ett tag. Jag är så snabb att jag kan twittra eller anteckna och samtidigt hänga med på en föreläsning. En annan grej jag märkte var att när jag har iPaden i mitt knä så lutar den lite framåt, vilket blir lite konstigt att skriva på. Jag antar att det löser sig med tex Apples standard fodral som ännu inte finns på Macforum.

Största problemet hade jag med beta 1 av iOS 4.2 som tappade nätverksanslutningar lite när den ville. Löste sig med en omstart men störande var det. Dessutom tyckte jag att den svenska ordlistan var lite knasig. Nu har ju Beta 2 kommit och den känns lite mer polerad. Den tappar inga nätverksanslutningar nu. Men som bärbar enhet på konferens funkade iPaden riktigt bra tycker jag.

Olga & Olof sitting in a tree

För några dagar sen startade jag Twitter boten Olof. Idag har den 33 followers, 341 tweets och bit.ly har registrerat 237 länk klick. På några dagar har Olof bättre statistik än mitt Twitterkonto 🙁

Just nu styrs Olof med cron och ett phpscript (döpt till Olga) från min linux dator. Just nu gör den inte så mycket förutom att Tweetar poster från olika rss feeds. Olof följer också tillbaka alla som följer han och skickar DM till followers som retweetar hans tweets. Tanken är att göra den lite smartare så han kan retweeta intressanta tweets från followers. Jag har även funderingar på andra funktioner som tex rekommendera folk på followfriday som har nämnt/retweeta Olof mest under veckan.

Ideen till Olof föddes med att jag ville göra nått roligt med Twitter och samtidigt lära mig API programmering. Jag antar att jag kommer att blogga ibland om Olofs statistik och funktioner.

Saker att göra i helgen

Nu i helgen har jag två ”projekt” jag ska försöka göra klart.

1. Beställa sata-kontroller kort tillsammans med hårddisk. Filserver dator skulle behöva lite mera utrymme och det då måste ett sata kort som helst fungerar i linux och bsd införskaffas. Gärna fyra portars så jag kan installera mera hårddiskar senare. Skulle vara kul och se hur btrfs hanterar en till hårddisk också.

2. Piffa upp min östlund.info sida, kanske en WordPress sida bakom så det blir lätt att uppdatera. Inte så där svårt just nu när sidan består av några rader kod. Men jag skulle vilja visa mitt senaste blogg och twitter inlägg kanske även de fyra senaste flickr fotona också. Får undersöka lite men borde inte vara så svårt att sätta upp. Jag har hittat några WordPress theman som skulle kunna gå att använda som grund.

Håll koll på dina nätverk

Igår var jag på en föreläsning om (mänskliga)nätverk. Den var rätt okay. Fick lite tips på vad man kan göra för att få bättre kontakter. T.ex. prata mer med människor man träffar i vardagen och ha och lämna visitkort. Lite tips på att underhålla sina kontakter också som att skicka julkort, komma ihåg födelsedagar eller bara skriva ett brev någon gång ibland. Sen tog dom också upp saker som att vara med på sidor som Facebook, Twitter och LinkedIn, dels för att underhålla kontakter men även för att skaffa nya. På Facebook har jag störst kontaktnät av de tre sidorna. Inte många som jag känner använder Twitter eller Linkedin så där har jag väldigt få kontakter.

Kjell Enhagers Jag AB idéer ville föreläsaren att vi skulle ta med oss och tänka på. Se den om du inte gjort det. Jag tror att jag har sett en filmad föreläsning med han och kände igen ganska mycket av det. Så jag har tänkt lite så att jag måste själv marknadsföra och sälja mig.
Ett praktisk exempel av det är min östlund.info som är mitt lilla internet visitkort där jag länkar till de ställen jag finns på nätet. Har det fungerat? Jag vet faktisk inte ännu men det är lättare att skriva ner den adressen på ansökningar så får arbetsgivaren en färdig sida med de ställen han kan kolla upp mig på. De flesta arbetsgivare googlar namnet på en och det kan vara bra att arbetsgivaren får se just min Henrik Östlund facebook/twitter/osv sida. Just nu ligger östlund.info som 3’e resultat om man googlar Henrik Östlund.