Piwik (1.4) visar din besökares nyckelord rankning

Nu när jag har fixat min nginx installation efter uppgraderingen till ubuntu 11.04 och Piwik äntligen fungerar igen hittade jag en nyhet.

När en besökare kommer från en webbsökning så kan man se vart i besökarens resultat nyckelordet som tog besökaren till min sida hamnat. Så på bilden nedan har en besökare sökt på ”btrfs” i google. Min webbsida hamnade då på resultat 3 för besökaren. Jag vet inte om det är en nyhet i Piwik 1.4 men jag tror inte jag sett det förr.

Det konstiga är att inte alla nyckelords placeringar registreras. Som bilden nedan. En besökare har också sökt på ”btrfs” med google men där har Piwik inte loggat vart i resultatet min webbsida hamnat.

Jag hittar ingen information om det här på Piwiks hemsida så jag vet inte varför vissa resultat loggs men inte andra.