Profiler vs Listal

Jag har använt mig av DVD Profiler för att hålla koll på min dvd samling. Det jag tycker är bra med dvd profiler är att användarna kan skicka in information och den inte förlitar sig på en databas som t.e.x Amazon. Just därför finns de flesta dvd filmer med och i många olika versioner eftersom det kan skilja mellan en dvd som är köpt i Sverige och andra länder. Nackdelen är att det bara finns en Windows version (en Mac version verkar inte ens vara påtänkt). Och jag har börjat bli kär i min Mac. Helst av allt skull det finnas en Mac och en Win version.

Idag hittade jag webbsidan listal som kan vara ett alternativ. Det behövs inge program på datorn, den stödjer dvd, böcker, spel och musik. Den kan även importera från dvd profiler, men bara vissa filmer. För mig klarade den inte av 15 filmer. En till nackdel är just att den förlitar sig på Amazon som databas, och bara stödjer region 1 och 2 filmer. Så har man inte köpt sin dvd från just Amazon så måste man knappa in allt själv för att lista just den version man själv har köpt. Men att kunna sköta om allt i Firefox är ju bra. Två program med olika och stora nackdelar.

Här kan man se hur dom olika programmen visar innehållet på webben.
Min Listal lista
Min DVD Profiler lista