Dagen efter

40 års fest igår. Det var min farbrors flickvän/blivande fru som fyllde år. Det blev ganska sent och jag tycker synd om min flickvän som måste upp och jobba vid 8. Det var roligt att träffa kusiner och släktingar. Igår lyckades jag dessutom krascha min flickväns bärbara dator med Windows Vista. Inte ens felsäkert läge gick det att starta i utan att få blåskärm. Efter några timmar och ”starta med senaste fungerande version” lyckades jag få datorn att starta så jag kunde fixa till den. Windows XP är mycket mer förlåtande och lättare att fixa än Vista. Regn och rusk ute idag så det blir en hemma dag med film.

2 reaktioner på ”Dagen efter

 1. Mats skriver:

  Har samma problem efter att Alcohol 120 installerades
  Får blåskärm från alla felsäkra lägen
  Hur lyckades du få igång vista?
  Mats

 2. Det var Alcohol 120% som ställde till det för mig också. Efter att ha fått blåskärm direkt när jag loggade in i Vista ett antal gånger så testade jag att starta i ”last known good config”. Tror du måste trycka F8 när du startar Windows Vista för att få det alternativet. Jag fick blåskärm någon gång då också men efter att ha testat det några gånger (3-5) så startade vista och jag kunde avinstallera Alcohol.

  Det verkar vara SPTD drivrutinerna som ställer till problem. På duplexsecure.com hittar du en ”installations” fil som du kan avinstallera drivrutinerna med.

Kommentarer inaktiverade.