Gladiatorerna på CFL

Idag var det gladiatorerna på CFL skolan. Var omvårdnadsprogramet som hade ordnat det. Laget jag var med i kom på andra plats av fem lag. Lite besviken blev jag eftersom jag är fruktansvärt tävlingsinriktad. Janne hade tagit med ett par väldigt sexiga tajta lågmidjade blå långkalsonger jag skulle ha på mig. Var bara att dra upp kalsingarna så man inte visade för mycket spricka bakifrån. Riktigt roligt var det och jag ska se om det finns kort på mig och Janne i full mundering.

Annars så har jag pratat med en dam som kommer från Ryssland. Hon ville ha lite mera tester i skolan (SFI, Svenska för invandrare). Försökte hitta något som hon kunde tänkas vilja ha. Skulle jag haft hennes ambitioner på svenska lektionerna när jag gick i skolan så skulle jag fått ett mycket högre betyg än jag nu fick. Hon vill verkligen lära sig men vill ha tester troligtvis som delmål. Hittade en läsförståelse som vi ska gå igenom i morgon. Tycker hon det är bra så får jag leta fram några till. Stort plus till (länk trasig) skoldatanätet som har ett alldeles utmärkt svenskt – ryskt lexikon på sin hemsida. Fick ta hjälp av det när jag skulle förklara ordet ikon. Jag menade dom som finns på Windows skrivbord och för henne var det helgonabilderna i kyrkan. Lättare att förstå när hon såg det ryska ordet för Windows ikonerna.

Imorgon så ska jag prata för ungdomarna på SFI’n om min jordenruntresa. Ska kolla vilka kort jag ska ta med och skriva ner lite stöd om vad jag ska prata om. Vilken ordning jag ska ta sakerna och så jag inte glömmer bort något viktigt. När jag pratar inför grupp blir det väldigt improviserat har aldrig med mig en text om vad jag ska prata om. Jag tycker det blir bäst så men ibland kan man glömma bort lite saker som man kanske skulle vilja haft med. Nu ska jag testa ta med stödord. Fast jag orkar säkert inte skriva ner nått så det blir kanske att improvisera igen.