Två veckor kvar till LIA

Idag och den förra tisdagen har jag vart på två bra föreläsningar. Idag var det en herre från STIM som berättade om vad dom gjorde. Det var ganska intressant. Den roligaste föreläsningen var förra tisdagen och då var det en kvinna från Svenska fotografers förbund som var på besöks. Hon berättade om vad man som fotograf skulle tänka. Till exempel vad får man ta kort på? Även lite upphovsrätt han hon med och berätta om. Nu är det bara två och en halv vecka kvar innan vi i klass 2 går ut på praktik/LIA. Det ska bli roligt. Jag ska vara på Transmit/Recive ett företag här i stan. Dom håller på mycket med webb men trycksaker blir det också så det ska bli roligt. Hoppas jag får lära mig mycket.

Praktikplats besök

Idag var jag och hälsade på ställe jag sökt praktik på. Min känsla efter besöket var att det verkade vara en schyst plats. Dom håller först och främst på med webbsidor och trycksaker men jag kanske fick fota lite också. Det börjar ju dra ihop sig för jag ska ha praktik i december.

Alla dessa val

Nu börjar det närma sig att välja en praktikplats. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra min praktik. Hittills så har jag sökt på några webbbyråer, en fotograf och några som gör trycksaker. Fotografi skulle jag vilja hålla på med på nått sätt men det kanske blir för ensidigt att bara vara hos en fotograf. Jag har lite svårt att välja eftersom jag nog helst skulle vilja testa på allt.

Från 0 till 1

Min flickvän tog steget från att vara en nolla till att bli en etta i fredags. Hennes första vecka i Gävle på högskolan var slut och på middagen var hennes tid som nolla officiellt slut. Nu har hon ”bara” 5 år kvar innan hon tar examen som utbildad lärare. Eftersom vi var i Gävle lördag förmiddag också så blev det lite shopping. Ett par nya jeans och en huv tröja hittade jag. Sommarjobbs lönen är ju rena lyxen om man jämför med CSN lånet som jag ska börja leva på nu igen. Jag började också skolan förra veckan, fick starta med att göra lite uppgifter i InDesign, roligare kan man ju ha.

Sjuk

Jag och flickvännen är förkylda. Min förkylning har vart ihärdig och var med mig till och från (mestadels till) i snart två veckor nu. Snorig näsa eller helt igentäppt så man måste andas genom munnen. Vet inte vad det är med mig men jag lyckas nästan alltid bli förkyld under sommaren och då brukar dom vara svåra att bli av med. Skolan startade i måndags men jag har vart hemma nu i två dagar. Hoppas läraren ser mitt mail och mailar mig uppgiften vi skulle få idag.

Ett stycke fulhack för IE

Håller på med en webbsida till den här terminens slutarbete. Den grupp jag är i gör en presentation, folder och hemsida till en nystartad förening här i Bollnäs. Jag sitter och kodar sidan på en Mac med Firefox, Safari och Opera, sen får jag gå och kolla hur det ser ut i Windows och Internet Explorer samt Firefox. Nu har vi bara IE7 på skolan så jag vet inte riktigt hur den fungerar i IE6. Men det har blivit nått fulhack för att få den att se likadant ut på en PC maskin som det ser ut för mig på Macen. Det smartaste och enklaste kanske vore att göra sidan först till IE och sen modifiera den för att fungera i de andra webbläsarna. Tänk vad smidigt det vore med en standard som alla följde så allt fungerade lika i alla webbläsare.

Min annons för IdeVärlden

Min annons för Ide Världen i Bollnäs

För några veckor sen så gjorde alla elever i min klass en annons till den utbildning vi går. Annonsen skulle tryckas på helsida i en tidning som Medieprogramet (dom är i samma hus som oss) gjorde som slutuppgift. Min annons kom på 5’e plats i en röstning och blev inte tryckt i den tidningen. Men förra fredagen så användes min annons på en kvarts sida i flera Häslinge tidningar. Jag tror till och med den var med i andra tidningar men jag har inte riktigt koll. Jag blev nöjd över min annons och är min första egen producerade ”sak” som trycks i tidningar. Den som trycktes i fredags är lite omarbetad fär att fungera bra på en kvarts sida och inte helsida som den först var utformad till. Hur som helst så är min original version här.

Sex veckors uppdrag

Från och med idag och sex veckor framåt har vi grupparbete i skolan. Vi ska jobba mot en kund och förhoppningsvis göra det dom vill i design väg. Den kunden gruppen jag är i fick hade ingen webbsida, vi fick inga broschyrer heller så vi vet inte riktigt vad den gör. I morgon ska vi ha möte med kunden och då får vi veta vad dom vill ha gjort. Annars så är det ju bra om man kollar upp vad kunderna gör så man får lite hum om deras bransch. Det ska bli roligt att se vad vi får för uppdrag.