Snyggare med Mac OS X

För ca tre månader sedan gjorde jag ett dator plattformsbyte och gick från pc som jag använt i mer än 10 år till att köpa en Mac. Idag när jag måste kolla en sak på min gamla pc så slog det mig hur fult allt verkar vara på den. Min Mac med OS X är så mycket snyggare och roligare att använda än pc’n. Övergången var inte helt smärtfri, med frågor som. Hur gör man för att defragmantera hårddisken på Macen? Vart kan jag göra så att finder visar dolda filer? Nu när jag har använt den ett tag så känns det bättre och jag skulle inte vilja gå tillbaka till Windows. Nu har jag hittat alla extra småprogram som man faktiskt verkar behöva för att ändra vissa saker i OS X. Det är det sämsta med OS X att ibland så måste man ta hem program för att ändra en sak i operativsystemet. Vissa saker kan man inte ställa in utan att vara i terminalen och skriva konstiga kommandon för att få det som man vill. En längre post kommer nog framöver med vad jag gillar hos Macen och några småsaker jag stör mig på.

En reaktion på ”Snyggare med Mac OS X

  1. Grattis!

    Jag behöver själv använda både Mac och PC, men slås alltid av hur mycket snyggare och trevligare Mac.en faktiskt är =)

    Missa inte WeatherPop, som lägger till en väderikon i menyraden, och Cocktail, som är ett kompletterande verktygsprogram för systemunderhåll.

Kommentarer inaktiverade.