Ny version av Dropbox upload form för WordPress

Inställningar för WordPress pluginet Dropbox upload formFör några veckor sen var jag på WordCamp Stockholm. På hacker natten tittade jag över mitt WordPress plugin: Dropbox upload form. Tyvärr så verkade det inte fungera riktigt i WordPress 3.0. Nu kommer jag inte ihåg vad som var trasig men det var nått med php classen jag använde. Dropbox har nu också en egen API. Det hade dom inte när jag gjorde pluginet. Jag tittade lite på vad man kunde göra med API och bestämde mig för att använda det. Det finns en nackdel med den nya API’n om man gör en webbapp, man måste registrera en egen app för att få en API nyckel.

För att skaffa en API nyckel som kan användas till mitt plugin gör man följande.

  • Registrerar en ny Dropbox app
  • Hitta på ett namn och välj webb som platform
  • Kopierar sen app nycklarna, längst ner. Både Key och Secret behövs.
  • Klistrar in Key och Secret i inställningarna för pluginet.
  • Nu ska pluginet fungera som förr fast med Dropbox API

Lite jobbigare installation blir det men efter man satt upp allting så fungerar det bra. Kanske kommer det lite mer funktioner till pluginet snart. Jag hade först en tanke på att lägga till ett val att skicka ut ett mail till valfri adress när en ny fil laddas upp. Nu blev det bara en omskrivning av uppladdnings funktionen så den använder Dropbox API istället för den tidigare hackiga lösningen.

2 reaktioner på ”Ny version av Dropbox upload form för WordPress

  1. Funkade klockrent. Kanske ett förtydligande vilka fält som behövs samt att det som skrivs till höger om inmatningsfälten beskrivs som exempel vilket inte var helt tydligt. Feature request! Vore guld om man även kunde använda http://plupload.com/ för massuppladdning

  2. Det behövs lite mer jobb på admin delen, att göra den enklare och kanske fylla vissa fält som standard.

    Plupload såg intressant ut. Ska kolla in det och se hur lätt det är att integrera. Tack för tipset.

Kommentarer inaktiverade.