Ny version av Dropbox upload form för WordPress

Inställningar för WordPress pluginet Dropbox upload formFör några veckor sen var jag på WordCamp Stockholm. På hacker natten tittade jag över mitt WordPress plugin: Dropbox upload form. Tyvärr så verkade det inte fungera riktigt i WordPress 3.0. Nu kommer jag inte ihåg vad som var trasig men det var nått med php classen jag använde. Dropbox har nu också en egen API. Det hade dom inte när jag gjorde pluginet. Jag tittade lite på vad man kunde göra med API och bestämde mig för att använda det. Det finns en nackdel med den nya API’n om man gör en webbapp, man måste registrera en egen app för att få en API nyckel.

För att skaffa en API nyckel som kan användas till mitt plugin gör man följande.

  • Registrerar en ny Dropbox app
  • Hitta på ett namn och välj webb som platform
  • Kopierar sen app nycklarna, längst ner. Både Key och Secret behövs.
  • Klistrar in Key och Secret i inställningarna för pluginet.
  • Nu ska pluginet fungera som förr fast med Dropbox API

Lite jobbigare installation blir det men efter man satt upp allting så fungerar det bra. Kanske kommer det lite mer funktioner till pluginet snart. Jag hade först en tanke på att lägga till ett val att skicka ut ett mail till valfri adress när en ny fil laddas upp. Nu blev det bara en omskrivning av uppladdnings funktionen så den använder Dropbox API istället för den tidigare hackiga lösningen.

Förväntningar på WordCamp Stockholm 2010

Nu snart är jag på väg till WordCamp Stockholm på Tekniska Museet. WordCamp är konferens om WordPress där WordPress nördar träffas och pratar om WordPress. Natten mellan lördag och söndag blir det kodning för den som vill stanna kvar på museet. Jag ska försöka packa ner en kudde så jag kan ta en liten tupplur på nått undanskymt ställe. Stannar jag kvar över natten (89% tror jag det) så ska jag försöka fixa lite med Dropbox Upload Form pluginet jag gjorde till WordPress. Jag fick lite kod och idéer av en användare på WordPress forumet om saker som jag skulle kunna lägga till. Bland annat så ska man kunna välja att få ett mail när en fil laddas upp. Annars så skulle jag vilja göra ett tema baserat på HTML5-Boilerplate. Men först blir det massa föreläsningar och sessions.

WordPress plugin: Dropbox upload form

Dropbox Upload Form (DUF kanske?) är ett plugin till WordPress som gör det enkelt att infoga ett fil uppladdning formulär på en WordPress sida. När filen sen laddas upp så skickas den till det Dropbox konto man valt. Det går även att välja vilka filändelser man vill att besökare ska kunna ladda upp. En Svensk översättning finns men standard är allt på Engelska. Man kan även ställa in vilken folder i ens Dropbox konto som filen ska laddas upp till. Har man en delad folder med flera Dropbox användare så skickas filen till alla som delar på den katalogen.

En rätt så osexig screen på hur den ser ut med Svensk översättning i Safari.

Kudos
inUse som jag nu jobbar på ska ha tack för att jag fick släppa pluginet under GPL licens. Jaka Jancar ska ha tack för den superba Dropbox php-class som jag använder. Nu använder jag en Dropbox php-class som Tijs Verkoyen har gjort, kolla in alla hans olika php classer.

Skaffa Dropbox
Vill ni vara lite snäll mot mig så använd denna länk när ni signar upp för Dropbox. Så får jag lite extra utrymme.