Ny version av Dropbox upload form för WordPress

Inställningar för WordPress pluginet Dropbox upload formFör några veckor sen var jag på WordCamp Stockholm. På hacker natten tittade jag över mitt WordPress plugin: Dropbox upload form. Tyvärr så verkade det inte fungera riktigt i WordPress 3.0. Nu kommer jag inte ihåg vad som var trasig men det var nått med php classen jag använde. Dropbox har nu också en egen API. Det hade dom inte när jag gjorde pluginet. Jag tittade lite på vad man kunde göra med API och bestämde mig för att använda det. Det finns en nackdel med den nya API’n om man gör en webbapp, man måste registrera en egen app för att få en API nyckel.

För att skaffa en API nyckel som kan användas till mitt plugin gör man följande.

 • Registrerar en ny Dropbox app
 • Hitta på ett namn och välj webb som platform
 • Kopierar sen app nycklarna, längst ner. Både Key och Secret behövs.
 • Klistrar in Key och Secret i inställningarna för pluginet.
 • Nu ska pluginet fungera som förr fast med Dropbox API

Lite jobbigare installation blir det men efter man satt upp allting så fungerar det bra. Kanske kommer det lite mer funktioner till pluginet snart. Jag hade först en tanke på att lägga till ett val att skicka ut ett mail till valfri adress när en ny fil laddas upp. Nu blev det bara en omskrivning av uppladdnings funktionen så den använder Dropbox API istället för den tidigare hackiga lösningen.

Förväntningar på WordCamp Stockholm 2010

Nu snart är jag på väg till WordCamp Stockholm på Tekniska Museet. WordCamp är konferens om WordPress där WordPress nördar träffas och pratar om WordPress. Natten mellan lördag och söndag blir det kodning för den som vill stanna kvar på museet. Jag ska försöka packa ner en kudde så jag kan ta en liten tupplur på nått undanskymt ställe. Stannar jag kvar över natten (89% tror jag det) så ska jag försöka fixa lite med Dropbox Upload Form pluginet jag gjorde till WordPress. Jag fick lite kod och idéer av en användare på WordPress forumet om saker som jag skulle kunna lägga till. Bland annat så ska man kunna välja att få ett mail när en fil laddas upp. Annars så skulle jag vilja göra ett tema baserat på HTML5-Boilerplate. Men först blir det massa föreläsningar och sessions.

Smart WordPress backup med WP Time Machine

WP Time Machine är ett riktigt smart WordPress backup plugin för WordPress. Det fungerar så att det spar och packar (.zip eller .tar.gz) ihop wp-content mappen och andra filer som behövs för att återställa en WordPress sajt. Men det smarta kommer sen, man kan välja att spara backup filerna till en Dropbox, Amazon S3 eller ftp. Alltså man får en off site backup med bara en knapptryckning. Wp-content folderna innehåller ju alla plugin/themes och uppladdningar så behöver man återställa en installation är det bara att slänga in den i en ny installation av WordPress och köra .sql databas backupen så ska allt fungera igen.

PS: kolla också in mitt Dropbox plugin för WordPress om du vill kunna ladda upp filer till en Dropbox från en WP sida.

WordPress plugin: Dropbox upload form

Dropbox Upload Form (DUF kanske?) är ett plugin till WordPress som gör det enkelt att infoga ett fil uppladdning formulär på en WordPress sida. När filen sen laddas upp så skickas den till det Dropbox konto man valt. Det går även att välja vilka filändelser man vill att besökare ska kunna ladda upp. En Svensk översättning finns men standard är allt på Engelska. Man kan även ställa in vilken folder i ens Dropbox konto som filen ska laddas upp till. Har man en delad folder med flera Dropbox användare så skickas filen till alla som delar på den katalogen.

En rätt så osexig screen på hur den ser ut med Svensk översättning i Safari.

Kudos
inUse som jag nu jobbar på ska ha tack för att jag fick släppa pluginet under GPL licens. Jaka Jancar ska ha tack för den superba Dropbox php-class som jag använder. Nu använder jag en Dropbox php-class som Tijs Verkoyen har gjort, kolla in alla hans olika php classer.

Skaffa Dropbox
Vill ni vara lite snäll mot mig så använd denna länk när ni signar upp för Dropbox. Så får jag lite extra utrymme.

Finns det något bra Google maps plugin för WP?

Jag behöver ett plugin för WordPress som helst kan visa poster på en Google maps karta. Inte bara nått som man länkar in i varje post utan nått som man kan ha på en egen sida. Det jag har hittat är geo-mashup-plugin som sätten en pin på en karta för varje post. Problemet med det pluginet är att det inte fungerar bra i WordPress 2.5 och jag har bara fått det att fungerar i Internet Explorer. Det skulle vara bra med ett plugin med de funktionerna som Geo-Mashup har men stabilare och fungerande i flera webbläsare.

Det är till sidan resor.myworld jag skulle behöva ett sånt på alla nya poster. Jag åker till Thailand snart och det skulle vara bra att kunna visa var man är och varifrån inlägget skrevs.

Någon som har några förslag på plugin? Skriv en kommentar.

Fyra år med myWorld

Via WordPress pluginet Useless Stats fick jag reda på att min blogg fyller 4 år i morgon.

Useless Stats for myWorld

Generated 22.08.2007 by Useless Stats v1.21

 • First post was made on 23.08.2003.
 • This blog is 3 years, 364 days old.
 • Average of 0.14 posts per day in the past week.
 • Average of 0.03 posts per day in the past month.
 • Average of 0.40 posts per day since the start of the blog.
 • Average of 0.00 comments per post in the past week.
 • Average of 0.00 comments per post in the past month.
 • Average of 0.58 comments per post since the start of the blog.

Nymodigheter på myWorld

Jag har börjat använda tags (hur översätter man det till bra svenska? / etiketter) på mina poster. Efter att ha läst på den här sidan om kategorier vs tags så tänkte jag att man kanske kan ha nytta av tags som en extra sorterings möjlighet. Hmm det kanske skulle gå och göra så man kan söka på tagsen också! Mitt problem nu är bara vilka ord som ska bli tags, och hur man ska skriva dom. Ska man köra allt med små bokstäver? Eller börja med stor i varje ord? Hur många ord ska man använda?

Tack till Christian Daven som gav mig tips på ett bra WordPress plugin och en kodsnutt som gör att etiketter syns i rss flödet. Kolla även in hans plugin som gör att WordPress inte pingar när du uppdaterar en post.