Oops! I did it (vad man bör tänka på domänflytt)

De senaste veckorna har företaget jag är på flyttat över dns administrationen från en gammal webhost till den nya hosten. Fördelen är att vi nu kan administrera de olika domänerna vi har själva. Företaget har ett par domäner och de inte så viktiga domänerna (bara parkerade) har flyttats över under veckan men igår flyttade jag över huvud domänen till nya hosten. Allt verkade okay och jag gick hem för helgen.

I morse ringde min chef och sa att mailen inte fungerade. Hmm den ligger på en Exchange server i molnet. Det var snabbt fixat att göra ett domän pek så att mailen fungerade igen. Likaså var det en Sharepoint server, också moln baserad som måste få sin subdomän rätt pekad.

Vad har jag lärt mig av det här då? Det är bra att ha koll på allt som ligger under en domän. Gör de inte så kritiska domänpekningar först för att se hur fort det går och att inget krånglar. Om det går gör alla pekningar först och flytta sen till de nya nameservrarna. Och sist gör det när folk inte använder tjänsterna, gärna helgen eller natten. Skriv sen ner hur och vad du gjort efter du gjort det så om någon annan gör det nästa gång vet dom hur och vad som ska flyttas (och inte gör samma misstag som dig 😉 ).