Oops! I did it (vad man bör tänka på domänflytt)

De senaste veckorna har företaget jag är på flyttat över dns administrationen från en gammal webhost till den nya hosten. Fördelen är att vi nu kan administrera de olika domänerna vi har själva. Företaget har ett par domäner och de inte så viktiga domänerna (bara parkerade) har flyttats över under veckan men igår flyttade jag över huvud domänen till nya hosten. Allt verkade okay och jag gick hem för helgen.

I morse ringde min chef och sa att mailen inte fungerade. Hmm den ligger på en Exchange server i molnet. Det var snabbt fixat att göra ett domän pek så att mailen fungerade igen. Likaså var det en Sharepoint server, också moln baserad som måste få sin subdomän rätt pekad.

Vad har jag lärt mig av det här då? Det är bra att ha koll på allt som ligger under en domän. Gör de inte så kritiska domänpekningar först för att se hur fort det går och att inget krånglar. Om det går gör alla pekningar först och flytta sen till de nya nameservrarna. Och sist gör det när folk inte använder tjänsterna, gärna helgen eller natten. Skriv sen ner hur och vad du gjort efter du gjort det så om någon annan gör det nästa gång vet dom hur och vad som ska flyttas (och inte gör samma misstag som dig 😉 ).

Wanted: webbhotell

Kollade runt lite på webbhotell idag. Mitt paket med 200mb/70kr månaden hos webb-hotellet började kännas lite för litet. Och deras uppgraderingar i utrymme kontra pris känns inte motiverat när jag jämför med andra webbhotell. Det som tar störst plats för mig är bilder och speciellt då foto.myworld.se underdomänen. Fast jag inte har så mycket kort där. De webbhotell jag kollade på har 1gb utrymme (php/mysql är självklara), så jag har plats att leka på. Bestämde mig för Manufrog till slut och hoppas att jag inte gjort ett dåligt val.

Webbhotell

Har funderingar på att kanske skaffa ett ”livstidskonto” på ett webbhotell. Har skickat några förfrågningar. Vet inte riktigt om det är värt pengarna. Men en jag har kollat på har obegränsat med utrymme och trafik. Det är bra för då kan jag ha mycket bilder och sånt. Sen kan jag pimpa Milkos låtar också. Han ville att jag skulle göra en sida till han. Ska göra det när jag får tid. Som sagt så kostar det ju en del pengar också. 1995:- var det två hotell som kostade men om man får ha dom en ”livstid” så är det inte så mycket pengar.

En liten nyhet är kalendern i nedre högra hörnet. Nu är det lättare att ”scrolla” till datum om man vill läsa poster på en speciellt dag eller månad.