Hur har det gått för MailMe Voice under julhelgen

Eftersom jag har haft en eftersläng av någon förkylning så jobbade jag hemma idag. Då passade det bra att göra lite efterforskning om MailMe Voice appen hade blivit recenserad på någon av de sidor vi skickat in den till. Tyvärr så har den inte blivit speciellt uppmärksammad under julhelgen. De svenska sidorna har vart bra att recensera MailMe men de utländska har inte gjort det ännu. Letade runt lite på sidor som recenserar appar och skickade in den till några fler, skrev lite kommentarer på olika GTD bloggar där dom recenserat eller testat olika kom-i-håg program för iPhonen. Hoppas att lite fler gtd folk uppmärksammar och gillar appen nu. Får väl kolla runt om den blivit recenserad om några veckor igen.

En liten bonus hittade jag när jag surfade runt Chris Andersons bok – Free: The Future of a Radical Price. Gratis för nerladdning som ljudbok, kostar om man vill ha den i handen. Riktigt intressant med hans tankar om gratis.

Det här gör jag på inUse

Företaget inUse har just släppt sin tredje iPhone app. Lite involverad har jag vart i den. Inte i själva utvecklingen för den var så gott som klar när jag började här. Det jag har fått gjort kan ses nedan, närmare bestämt spelat in video och ljud. Ljudinspelning för röst var inte så där jätte svårt. Det blir rätt bra om man inte klipper ljudet och får en bra nivå på inspelningen. Video däremot var väldigt, väldigt, väldigt svårt att få till okay. Jag är hyfsat bra på att fotografera och har lite kolla på ljus och hur man ska ljus sätta när man fotar. Men video har jag ingen aning om hur man ljusätter bra. Hur får man bort alla konstiga skuggor, bra skärpa och kontrast?

Videon nedan är gjord med smörpapper, bygglampa, tårar, några stolar och soffan i vilorummet. Till nästa gång har jag lärt mig 1000 saker som man inte ska göra när man spelar in video. Kommentarer och tips på videon mottages gärna.