Thailand klart, bara Indien kvar

Nu är jag klar med alla Thailand posterna på resebloggen. Jag skrev inte så där jätte många poster och jag var inte i Thailand så länge så det gick rätt fort.

Nu har jag börjat på mina inlägg om Indien. Vi var 3st som skrev om den resan på bloggen men jag tänkte börja med mina poster. Jag försöker geo positionerna posterna så dom syns på en karta så gott jag kan men vissa inlägg är svåra att komma ihåg vart jag faktiskt var. Många gånger går det att lista ut om jag läser vad Annika och Kalle har skrivit runt samma datum.

Hursomhelst så är det jätte roligt att läsa alla gamla poster och minnas den resan igen. Jag skulle tippa att jag översatt ungefär en tredjedel av mina poster nu. Sen har nog Annika skrivit ungefär lika mycket men Kalle har nog inte så många poster att översätta. Men jag funderar på om det skulle vara värt att ladda upp och fixa till alla bilder men det blir nog ett senare projekt. Themat ska översättas till Svenska också. Mycket tråkjobb att göra men det blir en bättre sajt när allt väl är klart.

Nu är jag (äntligen) godkänd för Adsense

Till slut tröttnade jag att vänta på Google och Adsense skulle verifiera min sida som jag hade ansökt med och skrev en fråga i Adsense forumet om vad som hänt med min ansökan. Ännu har jag inte fått något svar där från någon som jobbar på Google/Adsense. Men bara någon timme efter min post så kom det ett mail från Adsense att jag hade blivit godkänd. Så någon hade läst mitt inlägg och kollat upp ansökan.

Så nu har jag lagt in lite annonser på min resesida om Thailand och Indien. Ännu har jag bara konverterat Thailand inläggen till ”riktig” svenska med å-ä-ö istället för a och o. När jag har ändrat texten på de andra inläggen kommer det stora jobbet med att skaffa länkar, trafik och optimera annonser. Jag ser den sidan som ett test och skulle bli förvånad glad om jag fick någon inkomst därifrån.

Reslust

Satt och kollade på lite kort från Indien och nu är jag lite äventyrssugen. När jag var i Indien så tyckte jag det skulle vara väldigt skönt att komma bort från alla Indier. Nu sitter jag och längtar tillbaka, hmm man kan hålla sig till den norra delen där buddisterna håller till. Backpacker ghetto stranden Om Beach lockar, fast det står nog ett hotell med betydligt högre klass än de enkla hydorna jag, syster och hennes vän bodde i.

Min syster kommer hem om 2-3 veckor från Island där hon har jobbat på en (grön)farm och ca en månad efter hon kommer hem (början av november) så åker hon och vännen igen. Den här gången bär det av till Thailand och länder runtomkring, jag tror inte själv dom vet vart dom ska åka. Lite avundsjuk är jag på dom.

Hmm ser att jag skulle behöva fixa lite med resor sidan, försvenska den och förminska lite bilder.

Should I stay or should I go?

I morgon ska jag titta på en lägenhet som min hyresvärd vill erbjuda mig eftersom han nästan ska kasta ut mig. Vet fortfarande inte om jag ska bo kvar till nyår och kursen slutar och sen åka till Indien. Möta upp syster där nere och resa med dom i någon månad. Finns ju inte direkt något som håller mig kvar här i Söderhamn. Kan tänka mig att jag kommer att vara deprimerad och sakna den behändiga tillvaron jag lever nu några dagar innan jag kommer in i den lugna backpacker slacker livet. Fast jag kommer nog att ångra mig om jag inte tar chansen när allt verkar upplagt för att dra iväg.

All it takes is one decision
A lot of guts, a little vision

Sjunger Placebo i låten Slave To The Wage. Just nu så håller jag på att tänka på beslutet. När jag väl tagit beslutet så är det inte så mycket jobb kvar. I dag eller morse så flög min syster och hennes bästa ”vän” till Indien för sin andra längre resa där. På resor.myworld.se ska man kunna följa deras resa när dom hittar en dator att skriva på.

Resor @ myWorld

Pratat lite med min syster om en rese sidan igen. Några små tester blev det idag. Kanske blir nått av den iden ändå. Måste nog fixa med layouten och några andra detaljer innan det kan bli något konkret av det. Så alla blir nöjda. Sen så ska det ju bli några som skriver också, eller reser och skriver. Kanske det blir en till subdomän med en rese sida på innan hon drar till Indien igen.

Update: min resedagbok finns nu på subdomänen resor.myworld.se