Firefox b1

Firefox har kommit i en beta 1 version. Bästa nyheten tycker jag är att man lagt mycket jobb på att fixa till minnes luckor. Min Firefox 2 med några plugins känns väldigt seg och jag har mer och mer gått över till Safari 3 som känns mycket snabbare och kräver minde systemresurser än Firefox. Jag hoppas den färdiga versionen av Firefox 3 kommer att bli den där snabba bra webbläsaren igen. Just nu använder jag bara Firefox när jag ska logga in på banken och behöver testa webbsidor.

Lite blandat

Firefox har släppts i en första beta och den verkar stabilare än 1.06 på min mac. Synd att många plugins inte fungerar. Men de blir nog uppdaterade snart ändå.

Christian Daven skrev ett bra inlägg om användarvänlighet. Han tog upp lite saker som jag inte riktigt tänkt på. Vissa saker som rss är nog inte helt självklara för dom flesta som via tex google kommer in på en blogg. De flesta som regelbundet läser en blogg vet nog vad det är. Jag har gjort en sida här (frågor och svar) där jag kan förklara saker om det behövs.

Real Madrid spelar ikväll på tv4+. Skönt att La Liga har börjat igen.

Fel på Firefox

Är hemma hos min mor & far nu. Nyss krasade jag Firefox 1.0PR. Började med att uppdatera ett thema jag hade till den gamla 0.9.3 versionen. Försökte sen använda det och nu går det inte att starta Firefox. Enda jag ser är felmeddelandet ”Error launching browser window:no XBL binding for browser”. Går inte att installera om heller. Lika fel då. Fan jag som älskade Firefox och nu kan jag inte använda den. Dynga.

Update1: när jag nedgraderade till Firefox 0.9.3 och sen tog bort det konstiga themat och installerade 1.0PR så fungerade det igen.

Update2: Fast nu är Firefox konstigt i menyer och uppförande. Högerklicks menyn är helt meno. Skumt.

Update3: Nu efter ännu en ominstallation så verkar det fungera bra med menyerna.

Please, procaz me!

Hemma hos mor nu. Har lite pappersarbete att dirigera över till henne och tänkte träffa mitt lyckopiller på fyra ben. Han är mitt substitut för prozac. Sista dagen på jobbet (och det var riktigt jobbigt ibland) också och jag vill ta det lugnt och bli lite bortskämd av mor min. En sak som jag inte riktigt är så där super stolt över är att hon brukar få hjälpa mig fylla i viktiga papper, dvs jag skriver under och hon gör resten. Tyvärr så har det gjort mig totalt handikappad vad gäller allt pappersarbete och allt som är mer krävande än att fylla i kassakorten och tidrapporterna brukar jag be om hjälp med. Om jag inte skulle kunna pröjsa mina räkningar på internet så skulle hon säkert få hjälpa mig med det också. Kanske lite 20th century boy över mig som inte är kompatibel med det ”analoga” papperslivet?

En sak som iriterar mig när jag inte sitter vid min dator är att jag måste använda Internet Explorer och inte mitt förstahandsval Mozilla FireFox. Sen får jag inte installera nått nytt för då får jag elaka telefonsamtal från far där han undrar varför det inte ser ut som det brukar göra och då kan inte Inge Smart (far) använda datorn och blir det nått fel är det förstår mitt och det nya programmets fel fast det med 99% säkerhet är han som ”fuckat up” nått (igen).