Sportlovsveckan

Sportlovsvecka och hem uppgift från skolan som ska vara klar i morgon. Nu vid 21 är jag klar med ”animeringen/bildspel” av en barnbok i flash. Eller rättare sagt nästan klar. Jag ska lägga in ljudeffekter och bränna ut det på en cd också. Har några svaga funderingar på om jag inte skulle ha börjat lite tidigare med uppgiften.

Men annars då, tidigare i sportlovsveckan så var jag uppe i fjällen och åkte snowboard. Fyra dagar tillbringade jag där med flickvännen. Vi började hela första dagen i barnbacken med vårt snowboard åkande. Sista dagen så åkte jag i funparken, hoppade i hoppen och hade det riktigt roligt. Vi blev bara bättre och bättre för varje dag och sista dagen så kunde vi åka på riktigt i backarna. Jag tyckte det var så roligt att åka bräda att jag funderar på att köpa en och försöka åka några gånger per vinter. Järvsö är ju inte så där jätte långt bort, åker man några dagar per vinter så kan det vara bättra att köpa en än att hyra. Får hålla lite koll på blocket efter en i bra prisklass.

Flash presentation, NIN download

Nu har jag lärt mig hur man kan göra ett enkelt bildspel i Flash. Jag tänkte att det kanske skulle vara snyggt att göra en mal som jag kan använda när jag ska visa fotografier i fotoklassen. Det borde gå att göra på nått sätt som gör den väldigt flexibel och lätt att ändra. Kanske man skulle göra två olika. En för svart/vita foton (i svart/vitt/gråskala) och en för färg. Nu på fredag ska jag försöka göra ett foto reportage om min vän Jannes jobbkompis och hennes skolklass. Skulle vara bra om jag kunde snickra ihop nått i Flash till presentationen nästa torsdag.

Kikade in på Nine Inch Nails hemsida och där såg jag att man kunde ladda ner (gå in på sidan och sen Downloads undermenyn) en Garageband fil med låten ”The Hand That Feeds” från ”With Teeth” skivan som man kunde remixa själv. Jäkligt coolt tyckte jag det var. Skönt sätt att uppmuntra ”lyssnarna” att göra nått med musiken.

Mera Flash knappar

Fick en till Flash uppgift från skolan. jag skulle göra tre knappar som visade tre movie clips. Efter en lång dag och många sidor på internet så lärde jag mig att använda _root och _parent för att styra movie clips. Hjälpen i Flash fick jag ingen hjälp av så det blev internet och till slut så hittade jag ett exempel som jag fattade hur dom användes. Det är roligt med Flash eftersom man kan göra ganska mycket även fast jag inte är så bra på Flash actions/script. Nu har jag gjort en film som visar Madrids två mål mot Barcelona, mestadels för att reta Janne som är Barca supporter (säkerligen bara) för att reta mig. Det var lite jobbigt att få två Flash filmer som visade målen. Jag vet ingen bra editor för Flash filmer på Mac. Det är föreläsnings fritt från skolan den här veckan men inte ”ledigt”. Ett serietidnings omslag ska jag göra till nästa vecka och två saker (en insekt och ett föremål) i Illustrator där jag använt ”Mesh-tool”.

Flash knapp

Idag har vi fått lära oss att göra en knapp i Flash. Efter lite bökande så fick jag hum om hur spola tillbaka knappen skulle göras. Mina första försök så gjorde den ingenting men det verkade som jag måste vara i samma movie klipp som ska spolas tillbaka. Vi ska lära oss mera i morgon så då kanske läraren förklarar hur det ska fungera. Min knapp gör nu två saker. Laddar om den här sidan (myworld.se) när man trycker på myWorld texten och efter den korta animeringen har spelats färdigt kommer en spola tillbaka knapp fram som kör om animeringen igen.