Inventering av mina domäner

Evelina har precis installerat sin anda WordPress blogg på mitt webbhotell. Det började för någon vecka sen när jag hjälpte henne att sätta upp en WordPress installation för hennes rockband. Random Days är rockgruppen hon sjunger i. Dom andra medlemmarna är baserade runt Söderhamn så det blir lite sporadiskt repande. Idag åkte hon hem för att repa några dagar. Dom är rätt duktiga och verkar ha roligt så jag hoppas dom får lite live spelningar till våren och nästa sommar. Random Days finns också på Soundcloud om man vill lyssna och kommentera deras musik där.

På hennes andra WordPress site ska hon visa upp sin konst och kanske blogga om konst. Jag satte upp den i morse och nu är det bara Wordprss välkommen sida där så jag länkar inte till den domänen nu.

Jag hoppas att hon ska gilla WP så mycket så hon flyttar över sin nuvarande blogg till en egen domän och WordPress installation.

Andra domäner/sidor jag har på mitt konto
resor.myworld.se – Min resedagbok
Östlund.info – CV sida som jag använder vid jobbsök
knytnävsklubben.se – löst sammanhållen fotogrupp här i Göteborg
forum.knytnävsklubben.se – knytnävsklubbens forum sida
inspired.nu – brukar jag använda när jag behöver en domän att testa saker på

Alla sidor körs på WordPress förutom forumet som körs bbPress (WordPress utvecklarna står bakom och det ska integreras i WordPress inom en snar framtid) och östlund.info som bara är en sida med länkar till de ställen jag finns på nätet.

Ännu en spelning i fotografens skyttegrav

Vit Päls spelar på House of Win Win Jag hatar verkligen att fota småband i små lokaler. Det är absolut inte bandets fel eller så. Av någon underlig anledning blir det alltid ett tomrum mellan bandet och publiken. Som när jag fotade Vit Päls på House of Win Win här i Göteborg och det var en skyttegrav på ca 2-3 meter mellan publiken och bandet. Där ska jag som fotograf ”tränga” mig fram och ta plats i detta vakuum. För mig tar det flera låtar eller i detta fall ett förband och lite till innan jag fattat mod till mig och går fram för att fota.

När jag väl står där framme med publikens blikar i ryggen känns det inte heller så där jätte bekvämt. För att inte vara i vägen så opererar jag helst runt kanterna. Eller går in i en ”pro” roll där jag bara skjuter så fort jag kan och sen försöker ta mig därifrån.

Vad kan det finnas för lösningar på det här då? Jo ni i publiken skulle kunna ta två-tre steg fram och lämna lite mindre utrymme mellan er och bandet. Eller kanske små band utan hängiven publik ska sluta spela i Göteborg. Man kanske måste vara lite så där halvstor innan man får spela här. Inte så man fyller Ullevi (fråga mig inte vilken av dom, det finns 2-3 st va?) men så där så man fyller lokalen och folket vill stå långt fram när bandet spelar. Då kanske man får utesluta förband också.

Men när jag trots allt överlevt en fotografering i detta vakuum brukar det faktiskt vara värt vartenda uns av obehag. Bilderna blir för det mesta bra. Ibland blir det några som är helt okay, nästan på gränsen till riktigt bra. Som den här på sångaren i Vit Päls, den blev faktisk riktigt bra. Schyst svartvit med mörk bakgrund och bra ljus på personen.

Blomma

Testade att fota inne i köket med solljus från fönstret och den här bilden på en blomma tyckte jag blev snygg. Jag fick tipset med indirekt solljus från boken ”Digitalfotografi” av Scott Kellby. Blev rekommenderad hans bok från skolan och sen har jag sett han från PhotoshopTV vidcasten (finns att prenumerera på genom iTunes).

Blomma

Fruktbilder

Vi fick i uppgift att (produkt)fotografera lite frukter i skolan. Här är två av mina fruktbilder. Båda är tagna hemma med lampor, ficklampor och blixt ändå blir dom lite mörka. Kanske skulle jag nytjat studion på skolan ändå. Jag är ganska nöjd med resultatet. Viktigast är att jag lär mig saker till nästa gång.

Bilder på lite blandade frukter Vindruvor