Madrid, madrid

Igår spelade dom igen, världens bästa Madrid. Mitt humör brukar gå som en berg- och dalbana när dom spelar. Igår var det inget undantag. Efter ca 50 minuter var jag beredd att stänga av teven och nära att kasta tv-dosan genom fönstret. 0-2 mot Sevilla hemma när Barca kryssat sin match. Varför spelar man inte bättre och tar tillvara de lägena då Barca faktiskt tapapr poäng. Jag var rätt trött och seg så jag låg kvar framför soffan och tittade. 10-15 minuter senare så hade nått mirakel hänt och plötsligt stog det 2-2 och Madrid hade bollar i stolpen, ribban eller så räddade Sevillas superbe målvakt bollen på nått konstigt sätt. Madrid pressade på men den tredje bollen ville inte riktig in i nätet. Det var Madrids ankunge Van der Vaart som tillslut i sista minuten lyckades med en tå få in bollen i mål. Fotboll som igår är så jäkla skön att kolla på. Som en saga lyckade tillslut Madrid besegra Sevilla och komma ett steg närmare ondskan från Barcelona. Kanske kanske lyckas Madrid i år med det som president Perez så gärna vill, att vinna ligan och Champions League. Hoppas dom spelar lika bra på onsdag när Lyon ska besegras på Santiago Bernabéu.

Inget England i EM

Sverige gick vidare till Em nästa sommar efter en ganska dålig match. Men det alla talar om är att England inte gjorde det. Jag har hävdat att England är överskattade ganska länge till mina kompisar. England har några stora namn och spelare men ingen riktigt jätte dominant som kan avgöra på egen hand tycker jag. Sen verkar dom inte kunna spela bra i samma lag heller. Kanske skulle dom anamma Sverige modelen där laget går före individen och inte bara ta ut de 11 största namnen utan försöka få ihop ett lag. Kanske ska man vrida ner förväntningarna lite. Kanske England inte är bättre än så här.

Tretionde La Liga titeln

Madrid lyckades ju vinna sin tretionde La Liga titel efter 70 minuters bedrövligt spel och 20 minuters väldigt bra spel. Skönt för de spelare som lämnar, Roberto Carlos efter elva säsonger och Beckham efter fyra. Hoppas bara Capello får fortsatt förtroende och bygga vidare på laget som han format. Men jag skulle ju inte bli förvånad om Madrid ledningen redan har skaffat en ersättare till honom. Kontinuitet är ju inget man förespråkar i Madrid och tränar karriärerna brukar vara väldigt korta. Nu startar silly season och som vanligt kommer det att florera med rykten på alla möjliga spelare som ska till Madrid. En ersättare för Beckham och Carlos borde nog inhandlas. Behåller man dessutom Diarra (som ryktades till Milan) så tror jag att det kan gå bra nästa år också.

Sista matchen med gänget

Chipsen är köpta. Nervositeten börjar komma smygande. Några minuter kvar på tvätten sen bär det av till mor för att kolla på den spännande upplösningen av La Liga. 90 minuter avgör Real Madirds öde i kväll. Det är ganska enkelt, vinner Madrid sin match så är dom mästare. Förlorar dom eller kryssar så måste Barcelona också tappa lika många poäng. Hemma på Santiago Bernabeu stadion så borde man kunna avfärda Mallorca relativt enkelt. Det skulle vara så skönt om Madrid vann sin 30’e liga titel i kväll. Beckham som tillsammans med Carlos gör sista matchen i Madrid tröjan förtjänar verkligen att vinna en sista stor titel. Sen de evighetslånga åren (4) utan titlar skulle vara skönt att bryta också. Bara Madrid spelar som dom gjort de senaste matcherna så går det nog bra.

Hala Madrid

Våga vinna

Sverige mot Nordirland var en riktigt dålig match. Fattar inte att Sverige har så otroligt svårt att föra spelet. Möter man motståndare som är sämre än en själva så borde man kunna hålla i bollen mer än Sverige lyckades med igår kväll. De gånger Sverige fick några farliga chanser var när dom spelade bollen längst backen. Tyvärr så hände det alltför sällan. Hoppas Sverige vågar spela mer mot Danmark.

Hej då Beckham

Jag tycker det är lite sorgligt att David Beckham inte fortsätter i den europeiska fotbollen utan istället väljer att skriva på för Los Angeles Galaxy i USA. Han borde ha några år till i sig för europeisk fotboll. Synd att han väljer att avsluta sin karriär så tidigt. Jag tycker han gjort överlag bra ifrån sig den tid han var i Madrid och hade gärna sett han fortsätta några år till. Men lycka till på andra sidan pölen och kanske så blir den riktiga fotbollen lite större där också.

Lite blandat

Firefox har släppts i en första beta och den verkar stabilare än 1.06 på min mac. Synd att många plugins inte fungerar. Men de blir nog uppdaterade snart ändå.

Christian Daven skrev ett bra inlägg om användarvänlighet. Han tog upp lite saker som jag inte riktigt tänkt på. Vissa saker som rss är nog inte helt självklara för dom flesta som via tex google kommer in på en blogg. De flesta som regelbundet läser en blogg vet nog vad det är. Jag har gjort en sida här (frågor och svar) där jag kan förklara saker om det behövs.

Real Madrid spelar ikväll på tv4+. Skönt att La Liga har börjat igen.