Grattis gamla dam

Igår var jag ute i Göteborgsnatten och firade en kompis jag lärt känna lite under tiden jag bott här. Varken jag eller Evelina känner så många personer här nere så vi har försökt vara social och träffa människor när tillfälle ges. Tjejen som firades igår har vi prata med om att ta en barrunda någon gång. Hon är också nyinflyttad och känner inte till så mycket om nattlivet här heller. De ställen vi nu har utforska ligger på 2:a långgatan. Det är billig öl och ganska sköna ställen. Igår var vi på ett Tapas ställe, vi har vart på afterwork öl där för några veckor sen. Nu måste jag bara komma på en bra födelsedagspresent som hon ska få om några veckor när hon har födelsedagsfest.

5 dagar kvar att fynda ”In Rainbows”

Nu är det bara 5 dagar kvar innan Radioheads In Rainbows album inte går att köpa/ladda ner. Den 10 december stänger dom affären, men det ska gå att köpa deras skiva i affärer som cd den 31 december. Jag tyckte deras projekt var väldigt vågat och coolt så jag köpte min ”download” idag för 3.50€, ungefär 50 svenska kronor. Jag är inge Radiohead fans och har inte hört skivan förut men ville stödja dom lite. Så skynda köp deras album för så mycket du vill innan den 10 december.

Flash presentation, NIN download

Nu har jag lärt mig hur man kan göra ett enkelt bildspel i Flash. Jag tänkte att det kanske skulle vara snyggt att göra en mal som jag kan använda när jag ska visa fotografier i fotoklassen. Det borde gå att göra på nått sätt som gör den väldigt flexibel och lätt att ändra. Kanske man skulle göra två olika. En för svart/vita foton (i svart/vitt/gråskala) och en för färg. Nu på fredag ska jag försöka göra ett foto reportage om min vän Jannes jobbkompis och hennes skolklass. Skulle vara bra om jag kunde snickra ihop nått i Flash till presentationen nästa torsdag.

Kikade in på Nine Inch Nails hemsida och där såg jag att man kunde ladda ner (gå in på sidan och sen Downloads undermenyn) en Garageband fil med låten ”The Hand That Feeds” från ”With Teeth” skivan som man kunde remixa själv. Jäkligt coolt tyckte jag det var. Skönt sätt att uppmuntra ”lyssnarna” att göra nått med musiken.

Du har har ett litet problem

Hur skickar man 10-15 gig på snabbast sätt till Australien? Där ligger mitt problem som Kalle (i Australien) så snällt frågade mig på mail för några dagar sen. Det hände nått med Kalles iPod så han måste nollställa den. Givetvis så försvinner ju all musik då också och han vill ha tillbaka den igen. Problemet är att musiken ligger på mina föräldrars dator här i Sverige. De sätt jag kan tänka mig det går att skicka på är:

1. Fysiskt på dvd skivor
+ När han fått skivorna har han dom som backup under hela sin Australien vistelse
+ Allt kommer fram på en gång
– Kommer paketet fram?
– Utan skador?
– Kan tullen ta paketet?
– Kan bli många skivor

2. Över nätet, ex torrent
+ Enklare för mig
+ Relativ säker överföring
– Vad har han för överföringshastighet i Australien
– Kan ta lång tid att ladda hem
– Portar som är blockerade (edit)

Jag vet inte riktigt hur mycket musik det är. Det måste jag först kolla upp. Hade han en fast uppkoppling där så vore det nog smidigast att skicka över nätet men nu måste han gå till biblioteket så frågan är hur lång tid det tar att ladda ner. Han trodde att någon snäll person som han bor med på hostlet kunde låna ut en dator för användning på biblioteket.

Roskildeplaner

Min flickvän tycker att jag är en datornörd och inte borde sitta vid min älskling så mycket. Tävlingsinriktad som jag är så ska jag försöka klara mig utan datorn en tid framöver. Borde gå ganska bra på sommaren men lite jobbigt är det. FM manager lockar väldigt mycket. Jag har lånat två böcker av mamma som jag kan förlusta mig i om tristessen kommer smygande.

Har pratat lite om att åka till Roskilde festivalen med min flickvän. Hon verkar lite sugen men tycker att biljettpriset på 1500:- inte var så lockande. Måste bestämma oss om det blir någon festival eller inte snart men jag är jätte sugen på att åka. The Hidden Cameras lockar mäst där, synd att inte Nine Inch Nails spelar på Roskilde i år. Skulle vara roligt att se dom en gång till.

Väninnor

Blev en heldag med en vän som är flicka. Shoppade kläder, åt mat och fikade. Hittade ett par linne byxor till mig själv som var riktigt sköna. Kände mig lite som bögen som följer med sin(a) tjej kompisar för att vara smakråd. När jag inte hade nått emot att gå i affärer och kolla kläder funderade jag på att dra ner tiden med mina kvinnliga vänner och umgås mer med mina manliga vänner och prata kvinnor, sprit och bilar. Kanske inte är bra för mig att umgås för mycket med kvinnligt folk. Alla fall inte på vänskaps nivå. Snart kanske jag börjar respektera dom också, hemska tankar 😕

Paketet till syster skickades idag och anländer säkerligen på Island först om en månad eller så. Blev klar med många skivor jag tror hon vill ha utom Placebo – Sleeping with Ghosts, den enda skivan hon sa att hon ville ha. Får säker skäll av henne för det.

Husgudar

Är mycket bra på tv ikväll. Vet inte riktigt vad jag ska se. Men jag får inte missa Musikbyrån på tv2 kl 02.00. Då visar dom en dokumentär om The Smiths. Kanske ett av värdens bästa band. The Smiths tillsammans med The Cure är mina husgudar, pendlar väldigt mycket mellan dom två banden. Jag har funderat om jag måste välja en av dom vilken jag skulle ta med på en öde ö. Kan nog inte välja bort en av dom.

Mera tv:
Fever Pitch
Ztv 21.00
Sliding Doors
Tv4 21.00
En Kvinnas Doft
Svt2 22.30
Stand By Me
Tv3 23.05
Musikbyrån
Tv2 02.00
Plus att det är en match ur spanska ligan på Tv4+.

Jag testa skriva det här inlägget med w.bloggar så jag hoppas det inte blir nått fel bara.