Meno kort

Förra veckan när jag kom till jobbet på bion så stod det en kille utanför, han sa att han kände igen mig. Det vanliga alla känner apan, apan känner ingen tänkte jag. Eller har jag blivit så dålig på att komma ihåg folk? Han läste min blogg sa han sen, och hade sett kort på mig. Kort på mig, började snabbt tänka igenom vilka kort som finns på mig. Du satt med en hund sa han, aha kortet på mig och Nico i en båt, bättre att han sett det än apdansen (eller nått annat meno kort på mig) utanför avd 10 tänkte jag. Pratade lite med han (eller Rolf som jag fick reda på att det var) om bloggar och tv spel. Coolt att jag har en läsare som inte ingår i min kompis krets.

wow, jobba och flickvännen

Spela World of Warcraft, jobba på bion och tillbringa tid med flickvännen. Så har mina dagar sett ut ett tag nu. På måndag är jag ledig från bion så då ska jag till körskolan. Sen blir det lika igen tills på torsdag då Jonas tar över bion och jag kan ta det lite lugnt över julhelgen. Wow är riktigt roligt nu. Är på lvl 18 och har börjat träffa på lite Hords (ondingarna). Igår dödade jag min första Hord. Idag tog dom mig 3 gånger på raken, det var inte lika bra.

Biograf, film möte

Idag har jag varit med på ett möte med Biograf föreningen i hälsingland (?). Det var om vad man kan göra med film och biografer i länet. Maten var god, fikat likaså. Några roliga saker pratades det om. Vet inte om min chef gör några förändringar. Kanske fick han några tankar också. Annars så verkade biografen i Örebro (kommunalt driven) göra väldigt massa roliga och tokiga saker. Bland annat så hade dom visat stumfilm med en 60+ manna orkester. Haft utomhus bio på sommaren på en 25 meter bred duk. Häftigt värre. Om man har nått bra att projicera på så skulle man kunna köra utomhus film själv med en vanlig projektor och några högtalare. Bjuda in vänner och grannar på lite filmvisning. Mest kanske hela mötet handlade om film istället för biografer som det stod inbjudan.

22 timmars helg

Har nu i lördag och söndag jobbat två 11 timmars dagar på bion. Känner mig lite sliten nu. Ledig idag och en film i morgon som det inte blir så mycket folk på tror jag så det värsta är över nu. I helgen så gick Pettson & Findus Tomtemaskinen, två föreställningar och Harry Potter, två föreställningar. Det var lite stressigt att vara själv en sån helg när det kommer ganska mycket folk. Jag tyckte det gick bra ändå.

Idag ska jag bara ta det lugnt. Kanske kolla på Madrid matchen som mamma spelade in, jag har bara 1,2 och 4’an och där visas ingen La Liga. Mamma brukar vara snäll och spela in när Madrid spelar (tv4+) så får jag se matchen dagen efter. Nästa helg när Ramona är barnledig har jag lovat att tillbringa tid med henne eftersom det var så mycket jobb den här helgen, så då får jag klara mig utan dator och fotboll.

Ny på jobbet

Det har varit en rolig vecka där Jonas har drillat in mig på bion här i stan. Jag ska börja extra jobba där lite och har varit med han den här veckan för att lära mig hur man gör. Tror jag lyckades göra dom mesta felen under den veckan. Jonas är en bra lärare fast han kan låta lite arg ibland så han lärde mig hur man inte skulle göra om samma misstag. Fick en ”Ny på jobbet” skyllt av han så folk skulle ha förståelse för om det blev lite fel för mig. Faktiskt så verkar det som den fungerade då folk hade extra tålamod när jag stod i kassan.

Början på bio veckan (fredag-torsdag) så var det väldigt lugnt men på torsdag så var det förhandsvisning på Harry Potter. Då var det fullt och väldigt mycket jäktigare, tror ändå att vi fick in allt folk i bra tid. Nu i helgen (fre-sön) har jag vart med en annan och vi har kört två föreställningar på Harry Potter per dag som varit så gott som fullsatta. Igår blev en dam arg på mig när det inte fanns några biljetter kvar då hon var framme i biljettluckan. Inget som jag kan göra nått åt direkt. Det är väldigt roligt att jobba på bion men det kan bli väldigt stressigt när det kommer mycket folk och man ska försöka få in alla i tid. Nu är det inte lång tid kvar innan jag ska dra mig ner till bion igen för visning av Harry Potter.

Dansuppvisning

Var på besök hos SFI’n idag. Fick se en spontan improviserad dansuppvisning. Hipp hopp och någon dans man skulle ha latino musik till blev det. Lite Afrikansk dans tror jag det var också. Riktigt kul att se. En av hipp hopp killarna gjorde snygga grejer och en bakåtvolt imponerade han med också. Ska försöka ha min andra praktik period på SFI’n.

Var på bio med My beautiful friend och såg The Stepford Wives. Ganska underhållande var den, klart värt pengarna jag la ut.

Lärde mig nått nytt om mig själv också. Nått jag ska bli bättre på.

Tack till Jonas för att du var så snäll idag.