Madrid, madrid

Igår spelade dom igen, världens bästa Madrid. Mitt humör brukar gå som en berg- och dalbana när dom spelar. Igår var det inget undantag. Efter ca 50 minuter var jag beredd att stänga av teven och nära att kasta tv-dosan genom fönstret. 0-2 mot Sevilla hemma när Barca kryssat sin match. Varför spelar man inte bättre och tar tillvara de lägena då Barca faktiskt tapapr poäng. Jag var rätt trött och seg så jag låg kvar framför soffan och tittade. 10-15 minuter senare så hade nått mirakel hänt och plötsligt stog det 2-2 och Madrid hade bollar i stolpen, ribban eller så räddade Sevillas superbe målvakt bollen på nått konstigt sätt. Madrid pressade på men den tredje bollen ville inte riktig in i nätet. Det var Madrids ankunge Van der Vaart som tillslut i sista minuten lyckades med en tå få in bollen i mål. Fotboll som igår är så jäkla skön att kolla på. Som en saga lyckade tillslut Madrid besegra Sevilla och komma ett steg närmare ondskan från Barcelona. Kanske kanske lyckas Madrid i år med det som president Perez så gärna vill, att vinna ligan och Champions League. Hoppas dom spelar lika bra på onsdag när Lyon ska besegras på Santiago Bernabéu.

En vit Jul

Julhelgen kan inte bli bättre. Morgon gröt hos farmor, hon gör världens bästa gröt. Fotbolls derby igår kväll där Madrid visade att man är bäst i Spanien. Dan före doppare dan hämtade Madrid in en 3 poängare från helvetet (Nou Camp). Äntligen har dom börjat spela bra fotboll igen. Vinnande effektiv fotboll. God Jul på er alla.

Let’s be friends

Tv bråket mellan Sogecable och Mediapro i Spanien förstörde ännu en helg. Inte visades Madrid matchen nu heller. Inte utanför Spanien i alla fall. Jakten på att hitta en stream av matchen som är stabil nog att titta på misslyckades. Det enda jag lyckades se var några minuter ur första halvlek. Det börjar bli riktigt tröttsamt nu att efter fem helger ännu inte kunna se när Madrid spelar. Hoppas nu dom lyckas bli vänner till nästa helg så det går att kolla på världens bästa klubblag.

Tretionde La Liga titeln

Madrid lyckades ju vinna sin tretionde La Liga titel efter 70 minuters bedrövligt spel och 20 minuters väldigt bra spel. Skönt för de spelare som lämnar, Roberto Carlos efter elva säsonger och Beckham efter fyra. Hoppas bara Capello får fortsatt förtroende och bygga vidare på laget som han format. Men jag skulle ju inte bli förvånad om Madrid ledningen redan har skaffat en ersättare till honom. Kontinuitet är ju inget man förespråkar i Madrid och tränar karriärerna brukar vara väldigt korta. Nu startar silly season och som vanligt kommer det att florera med rykten på alla möjliga spelare som ska till Madrid. En ersättare för Beckham och Carlos borde nog inhandlas. Behåller man dessutom Diarra (som ryktades till Milan) så tror jag att det kan gå bra nästa år också.

Sista matchen med gänget

Chipsen är köpta. Nervositeten börjar komma smygande. Några minuter kvar på tvätten sen bär det av till mor för att kolla på den spännande upplösningen av La Liga. 90 minuter avgör Real Madirds öde i kväll. Det är ganska enkelt, vinner Madrid sin match så är dom mästare. Förlorar dom eller kryssar så måste Barcelona också tappa lika många poäng. Hemma på Santiago Bernabeu stadion så borde man kunna avfärda Mallorca relativt enkelt. Det skulle vara så skönt om Madrid vann sin 30’e liga titel i kväll. Beckham som tillsammans med Carlos gör sista matchen i Madrid tröjan förtjänar verkligen att vinna en sista stor titel. Sen de evighetslånga åren (4) utan titlar skulle vara skönt att bryta också. Bara Madrid spelar som dom gjort de senaste matcherna så går det nog bra.

Hala Madrid

arrrrrrr

Det är fan jobbigt att var Real Madrid supporter nu. Nyss kollat klart på matchen mot Racing Santander på en dålig SopCast stream. Min naturliga reaktion efter matchen är att det borde vara skott pengar på de helt fantastisk värdelösa spanska domarna. Dom är fan värre än wrestling domare. Solklara saker som min gamla mormor skulle sett missar dom, sen kan dom se saker ingen annan i världen lyckas se. Men den sak alla spanska domare verkar ha gemensamt förutom att dom är totalt värdelösa verkar vara deras hat mot Madrid. Visst kan jag hålla med om att Real Madrid kanske inte spelar sin bästa fotboll just nu men hela säsongen har Real Madrid haft tveksamma domslut mot sig. Mot Racing Santander lyckades domaren avgöra matchen när han dömde första straffen mot Madrid efter en tackling på bollen av Diarra. Matchen slutar med att två spelare blir utvisade för Madrid och Racing Santander får en till straff i slutminuten och det blir 2-1 till Santander. Man blir ju deprimerad för mindre.

Hej då Beckham

Jag tycker det är lite sorgligt att David Beckham inte fortsätter i den europeiska fotbollen utan istället väljer att skriva på för Los Angeles Galaxy i USA. Han borde ha några år till i sig för europeisk fotboll. Synd att han väljer att avsluta sin karriär så tidigt. Jag tycker han gjort överlag bra ifrån sig den tid han var i Madrid och hade gärna sett han fortsätta några år till. Men lycka till på andra sidan pölen och kanske så blir den riktiga fotbollen lite större där också.

Mera Flash knappar

Fick en till Flash uppgift från skolan. jag skulle göra tre knappar som visade tre movie clips. Efter en lång dag och många sidor på internet så lärde jag mig att använda _root och _parent för att styra movie clips. Hjälpen i Flash fick jag ingen hjälp av så det blev internet och till slut så hittade jag ett exempel som jag fattade hur dom användes. Det är roligt med Flash eftersom man kan göra ganska mycket även fast jag inte är så bra på Flash actions/script. Nu har jag gjort en film som visar Madrids två mål mot Barcelona, mestadels för att reta Janne som är Barca supporter (säkerligen bara) för att reta mig. Det var lite jobbigt att få två Flash filmer som visade målen. Jag vet ingen bra editor för Flash filmer på Mac. Det är föreläsnings fritt från skolan den här veckan men inte ”ledigt”. Ett serietidnings omslag ska jag göra till nästa vecka och två saker (en insekt och ett föremål) i Illustrator där jag använt ”Mesh-tool”.