echo ”headline”;

De två senaste veckorna på praktiken har jag fått gjort lite php. Mest formulär och sådana saker i ett admin gränsnit. Det har vart riktigt roligt, har ju försökt mig på lite php saker för några år sedan. Vissa saker kommer jag ihåg men det skulle vara roligt att bli bra på det.

Julklapparna är också klara, de flesta i alla fall. Så den stressen inför Jul är avklarad. Efter fredagen den 21 är jag ledig nästan två veckor. Skönt.

Två veckor kvar till LIA

Idag och den förra tisdagen har jag vart på två bra föreläsningar. Idag var det en herre från STIM som berättade om vad dom gjorde. Det var ganska intressant. Den roligaste föreläsningen var förra tisdagen och då var det en kvinna från Svenska fotografers förbund som var på besöks. Hon berättade om vad man som fotograf skulle tänka. Till exempel vad får man ta kort på? Även lite upphovsrätt han hon med och berätta om. Nu är det bara två och en halv vecka kvar innan vi i klass 2 går ut på praktik/LIA. Det ska bli roligt. Jag ska vara på Transmit/Recive ett företag här i stan. Dom håller på mycket med webb men trycksaker blir det också så det ska bli roligt. Hoppas jag får lära mig mycket.

Praktikplats besök

Idag var jag och hälsade på ställe jag sökt praktik på. Min känsla efter besöket var att det verkade vara en schyst plats. Dom håller först och främst på med webbsidor och trycksaker men jag kanske fick fota lite också. Det börjar ju dra ihop sig för jag ska ha praktik i december.

Annorlunda måndags kväll

Fick vara med på simskoleavslutningen som min kurs-praktik-pendlar-vän hade i kväll. Verkade vara ett 90-100% lyckade resultat om man ville att barnen skulle klara av att simma efter dom tio gångerna det var. Hon var både omtyckt av barn som föräldrar. Sista gången ikväll och hon skulle bjuda på fika och ville ha lite hjälp. Behövde inte hjälpa till så mycket och det var kul att se hur hon jobbade.

På min praktikplats så hade jag en rolig lektion idag. Barnen (4-6 klass) fick laborera med elektricitet. Dom gjorde en egen uppkopplingsplata av en brädbit och några spikar. Sen gav jag dom ett batteri, en lampa och lite sladdar. Uppgift få lampan att lysa, skriv ner hur ni gjorde vare sig dom lyckades eller inte. Sen om dom han klart skulle dom få en till lampa att koppla in. Skriva om hur dom gjorde det, förhoppningsvis fundera och kanske komma på någon teori om varför, och hur det fungerar. Några lyckades och några gick det lite sämre för. Roligt att se dom testa på saker själva för ingen vuxen fick hjälpa till. Eleverna verkade tycka att det var roligt att experimentera själva.