Not so Mighty Mouse

Jag har varit trött på min Apple Mighty Mouse några månader nu. Det som gör mig trätt är den lilla skrollkulan som inte vill skolla. Smuts har trängt ner till den och inte fick jag isär musen så det gick att göra ren den heller. En sista skruv fattades för att jag skulle få los kulan. Ett evigt körandes upp o ner med musen på papper för att kulan skulle gå att skrolla igen i några timmar började bli tröttsamt. Annars så gillade jag min Might Mouse. Skrollkulan var väldigt bra när den väl fungerade för det gick att skrolla åt vilket hål som helst.

En Logitech MX Revolution beställdes i lördags. Idag kom den på posten. Mitt första intryck är väldigt positivt. Efter installationen av programvaran så går det att välja vad alla knappar ska göra, beroende på vilket program man är i. Till exempel så ställde jag in så att pil knapparna ändrar skrivbord i virtue desktop, sök knappen öppnar det jag har markerat i quicksilver. Musen är klart mer avancerad med inställningar än Mighty Mousen och känns riktigt bra i handen.

Mus problem!

a.k.a varför hatar gud mig!

Ibland hatar jag min Mighty Mouse. Den lilla styrkulan längst fram brukar vägra scrolla åt ett av hållen när det kommit ner tillräckligt med smuts runt den. Givetvis så går det inte att öppna musen på ett smidigt sätt heller. I morse så hände det. Scroll kulan vägrade scrolla ner. Hur gör man då när man kollar nyheter på nätet samtidigt som man äter frukost? Efter att ha gnidit kullan mot jeans ben, handdukar så läste jag att papper också fungerade bra. Testade med ett vitt papper på en hård yta och gnugga hårt så gick det att scrolla ner igen sen.

Mitt första försök på tidningspapper var inte så lyckat eftersom tidningspappret färgade av sig på den gråa scroll kullan. 🙁

En dag i Stockholm

Igår var jag nere i Stockholm, förutom att säga hej då till syster och hennes ”kompis” Kalle som åkte till Thailand igår så shoppade jag lite saker. Innan deras flyg gick så hade vi hunnit köpt massa te, varit på Apple Center där jag köpte en Mighty Mouse. Jag tyckte test exemplaret var skönt och den lilla kulan inte verkade så dum. Syster blev såld på en fet Cinema skärm och Mac minin. Då var klocka runt 15.00 och Kalle fick lite panik och ville vara på flygplatsen så snart som möjligt. Deras flyg gick vid 18.30, samma tid som jag satte mig på tåget från Stockholm. Vi skildes vid Centralen och nu kommer jag inte att se någon av dom på ungefär ett halvår. Lite vemodigt kändes det.

För att slå ihjäl dom sista timmarna gick jag en sväng till gamla stan och SF-bokhandeln. Funderade ett tag på en R.A. Salvatore bok om Drizzt Do’urden (Forgotten Realms). Tyckte inte jag hade råd att köpa en och det var tur för sen hittade jag Fallhöjd av Nick Hornby som jag inte läst. Hornby är en av mina favorit författare och jag brukar köpa det mesta han skriver. Min dag hade börjat fem på morgonen och nu var jag hemma igen vid halv nio tiden. Trött men glad att se flickvännen som var snäll och mötte mig på stationen.