Håll koll på dina nätverk

Igår var jag på en föreläsning om (mänskliga)nätverk. Den var rätt okay. Fick lite tips på vad man kan göra för att få bättre kontakter. T.ex. prata mer med människor man träffar i vardagen och ha och lämna visitkort. Lite tips på att underhålla sina kontakter också som att skicka julkort, komma ihåg födelsedagar eller bara skriva ett brev någon gång ibland. Sen tog dom också upp saker som att vara med på sidor som Facebook, Twitter och LinkedIn, dels för att underhålla kontakter men även för att skaffa nya. På Facebook har jag störst kontaktnät av de tre sidorna. Inte många som jag känner använder Twitter eller Linkedin så där har jag väldigt få kontakter.

Kjell Enhagers Jag AB idéer ville föreläsaren att vi skulle ta med oss och tänka på. Se den om du inte gjort det. Jag tror att jag har sett en filmad föreläsning med han och kände igen ganska mycket av det. Så jag har tänkt lite så att jag måste själv marknadsföra och sälja mig.
Ett praktisk exempel av det är min östlund.info som är mitt lilla internet visitkort där jag länkar till de ställen jag finns på nätet. Har det fungerat? Jag vet faktisk inte ännu men det är lättare att skriva ner den adressen på ansökningar så får arbetsgivaren en färdig sida med de ställen han kan kolla upp mig på. De flesta arbetsgivare googlar namnet på en och det kan vara bra att arbetsgivaren får se just min Henrik Östlund facebook/twitter/osv sida. Just nu ligger östlund.info som 3’e resultat om man googlar Henrik Östlund.