Google Public DNS konkurrerar med OpenDNS

Google värkar vara i farten och har nu släppt en DNS tjänst som främst konkurrerar med OpenDNS. Jag vet inte vilken av Googles eller OpenDns dom är snabbast men använd gärna någon av dom istället för den din ISP erbjuder, för den är verkligen slö. Jag har inte hitta nått benchmark test av Google Public DNS ännu men det kommer nog snart.

Googles två DNS servrar:
8.8.8.8
8.8.4.4

OpenDNS

OpenDNS erbjuder gratis dns server. Det enda man behöver göra är att ställa om sin dns (i routern eller datorn) till deras två servrar sen fungerar det utan vidare. Enligt OpenDNS så ska deras servrar vara snabbare på grund av deras cache och dessutom förhindra phishing försök. Affärsiden är att visa en söksida med annonser på om sidan man vill surfa till inte kan hittas.

Det är enkelt att ändra sin dns så man använder OpenDNS och det finns en länk man kan gå till och se om det fungerar. Det jag undrar lite över är om något blir censurerat och hur mycket om mig som egentligen sparas i deras loggar. Jag tänker testa deras dns ett tag och kolla om jag märker någon skillnad.