Let’s get retarded

Nu i helgen var det Strömmingsleken, vår stads årliga helgen före skolan startar fjortisfylla ”gatu” fest. Trots gråtande småflickor, tonårsfylla och ex-flickväner så kan man faktiskt träffa gamla vänner som är hemma i stan en sista gång före semestern tar slut.

Givetvis så sprang jag ihop med min kära ex-flickvän. Vi verkar ha gjort framsteg i vår ex relation. Nu gjorde vi en neutral nick som hej till varandra, förra gången vi träffades så hade jag två gemensamma vänner på var sida om mig som hon hejade på men inte mig. Funderade ett tag om jag var osynlig, vilket skulle vara coolt men så var inte fallet. Undrar om jag ska se mina sakerna som hon fortfarande har kvar som ”MIA”.

Här i Söderhamn så har vi ett cover band, låt oss kalla dom popverktygen som verkar ha blivit en institution när det är något offentlig jippo. Men jag fattar inte varför det är så, dom har kört ungefär samma sak dom senaste 10 åren och det finns bättre, roligare band i en här stan så varför kan inte nått av dom få chansen?

Nu var det andra gången på kort tid som jag lekte med Jonas & Bella. Ett litet plus med ovanstående institution och deras covers är att jag och Jonas kan prata om gamla Roskilde minnen och om band som vi sett. Nu börjar jag känna mig gammal, kanske kommer vi att sitta på hans veranda i Trönö skogen och fortfarande prata Roskilde minnen om 10 år.

Slutade kvällen med att köpa mat på ett ställe där det med stora bokstäver stod skrivet kebab. Kände mig lite dum när jag lite undrande frågade Bella varför man inte fick något kebabkött på brödet och hon svarade att man inte brukade ha det på langos.

Jag lyckades till och med att inte springa på syntarn utklädd till flicka.

Strömmingsleken

I helgen är det eller var det Strömmingsleken här i Söderhamn. Det brukar vara mycket folk ute då och man kan springa på sånna man inte sett på ett tag. I fredags så var jag ute med ”My beautiful friend” och vi åkte en karusell sen mådde hon dåligt (ej alkohol relaterat) så det blev inte så mycket mera då. Hängde mestadels med Janne i ståndet han stog och krängde grejer i. Strömmingsleken är ett tivoli/stånd/öltält/live musik inhägnat område som det i år kostade 100:- kr att komma in på. Jag tror man kan äta surströmming eller jag vet att jag aldrig skulle göra det men dom som vill kan äta det också, vet inte om namnet på Strömmingsleken har nått med det att göra?

I går blev det lite mera fest. En av Roskilde flickorna bjöd mig på fest i veckan så jag åkte ut till henne. Skulle grilla så jag frågade min far vad man ska ha för kött och grilla. Han var på ICA då och erbjöd sig att köpa nått till mig. Lyckades bränna det lite men det gick att äta åndå. På festen en bit från stan var det jag en annan kille jag känner lite och fem tjejer. Han åkte hem och lämnade mig som ensam kille men det kom två tjejer och en kille till lite senare. Några jag kände lite och några som jag kände igen sen förr. In till stan blev det senare och en in titt på Dark Angel där jag träffade en av systers kompisar, hon fyller år nästa vecka och det var fest på lördag hemma hos henne. Vid ett tiden när det inte kostade nått inträde gick vi in på Strömmingsleken och lokaliserade öltältet. Hängande där och märkte att detta är en liten stad där alla känner alla. Sprang på många man känner där inne. Sa hej då till Roskilde flickan vid halv tre, hon tyckte vi skulle gå och fika någon dag. Låter bra det.