Google Gears tar webben offline

Google har just släppt Google Gears. En för Mac (Win är det en .exe installation) Firefox extension som gör att man kan använda exempelvis google reader (enda exemplet jag hittade nu) offline. Det verkar som man kan använda google gears api för att göra sina egna webbsidor tillgängliga offline. Coolt om man skulle kunna använda gmail offline och skriva mail på tåget och sen skickas dom när man hittar en internet anslutning. Får se hur många ”webb 2.0” applicationer som kommer att använda google gears inom en snar framtid.

Paul lär oss PHP5 och SimpleXML

Paul Stamatiou har skrivit en introduktion till hur man använder PHP 5 och SimpleXML för att läsa data ur xml filer. Man kan använda det till att utbyta information från olika webbtjänster som Flickr, Google maps eller Twitter för att ta några exempel.

arrrrrrr

Det är fan jobbigt att var Real Madrid supporter nu. Nyss kollat klart på matchen mot Racing Santander på en dålig SopCast stream. Min naturliga reaktion efter matchen är att det borde vara skott pengar på de helt fantastisk värdelösa spanska domarna. Dom är fan värre än wrestling domare. Solklara saker som min gamla mormor skulle sett missar dom, sen kan dom se saker ingen annan i världen lyckas se. Men den sak alla spanska domare verkar ha gemensamt förutom att dom är totalt värdelösa verkar vara deras hat mot Madrid. Visst kan jag hålla med om att Real Madrid kanske inte spelar sin bästa fotboll just nu men hela säsongen har Real Madrid haft tveksamma domslut mot sig. Mot Racing Santander lyckades domaren avgöra matchen när han dömde första straffen mot Madrid efter en tackling på bollen av Diarra. Matchen slutar med att två spelare blir utvisade för Madrid och Racing Santander får en till straff i slutminuten och det blir 2-1 till Santander. Man blir ju deprimerad för mindre.

Cool mamma

Min mamma förvånade mig väldigt mycket när hon för några dagar sen frågade om jag hade första avsnittet av The Simpsons. Nej sa jag och undrade lite varför hon ville veta det. Jo jag skulle vilja se det sa hon. Tydligen så brukar hon kolla på det ibland och tycker det är bra. Jag tyckte det var väldigt coolt att ha en mamma som kollar på The Simpsons. Tipsade henne om Family Guy och Futurama också som jag tycker är minst lika bra.

Kickstarta mig

Idetorka, trött och allmänt omotiverad. Vet inte vad det är för fel men jag har känt mig så hela den här veckan. Nytt grupparbete som ska vara klart till fredag så det är lite dålig tajming att känna så. Hur kan man kickstarta motivationen och kreativiteten.