Konstiga intressen

I helgen fick flickvännen som hon ville. Först i lördags så shoppade hon loss på IKEA. Nytt bord och stolar till köket införskaffades. En heldag på IKEA med flickvän, mor & far tar ganska mycket på krafterna. Söndagen när vi hade satt upp allt och jag försökte samla krafter igen började hon slänga ut de andra sakerna jag hade i köket. På Coop skulle vi sen och inhandla nya hyllor. Ett till besök hos föräldrarna för att fixa till måttet på dom. Sen måste jag sätta upp dom. Hon hade betydligt mera energi och intresse att fixa saker än jag hade men det blev riktigt bra till sist. Flickvännen köpte en iPod Nano också men den var hon mindre intresserad av. Konstigt tyckte jag.

Du har har ett litet problem

Hur skickar man 10-15 gig på snabbast sätt till Australien? Där ligger mitt problem som Kalle (i Australien) så snällt frågade mig på mail för några dagar sen. Det hände nått med Kalles iPod så han måste nollställa den. Givetvis så försvinner ju all musik då också och han vill ha tillbaka den igen. Problemet är att musiken ligger på mina föräldrars dator här i Sverige. De sätt jag kan tänka mig det går att skicka på är:

1. Fysiskt på dvd skivor
+ När han fått skivorna har han dom som backup under hela sin Australien vistelse
+ Allt kommer fram på en gång
– Kommer paketet fram?
– Utan skador?
– Kan tullen ta paketet?
– Kan bli många skivor

2. Över nätet, ex torrent
+ Enklare för mig
+ Relativ säker överföring
– Vad har han för överföringshastighet i Australien
– Kan ta lång tid att ladda hem
– Portar som är blockerade (edit)

Jag vet inte riktigt hur mycket musik det är. Det måste jag först kolla upp. Hade han en fast uppkoppling där så vore det nog smidigast att skicka över nätet men nu måste han gå till biblioteket så frågan är hur lång tid det tar att ladda ner. Han trodde att någon snäll person som han bor med på hostlet kunde låna ut en dator för användning på biblioteket.