Wp 2.1 beta1

Första betan av WordPress 2.1 verkar innehålla lite nya Admin menyer. Man kan hitta en ”upload” flik under redigera menyn där man har alla sina uppladdade filer, vanligtvis bilder. Lättare att ta bort och ändra på bilder som man har laddat upp. Sen kan man se vilken post som länkar till bilderna. Kommentarer har blivit en egen meny. Bra tycker jag för den används ofta. Mestadels för att rensa spam för mig. Det är främst dom sakerna jag har märk är nytt under min lilla testperiod med wp 2.1. Under ytan är jag inte så säker på vad som hänt. Här kommer en liten bild på Nico så jag kan testa den nya Redigera->Uploads menyn.

Hmm glämde nästan den bästa saken. När man skriver ett nytt inlägg så fungerar ”quicktags” knapparna i Safari också. Det är dom knapparna som befinner sig ovanför inläggets textruta. Automatisk sparande av inläggen tror jag också är en ny funktion.

nico_testv2.jpg

Nico i skogen

Fikade med Jonas idag. han är en sådan där fikare som inte fikar så länge. Under 1h brukar det bli för det mesta. Han undrade om jag skulle följa med till Trönö och välta en båt. Det var hans båt så det var inge vandalism. Ja det kunde jag göra, ringde farmor och hämtade Nico. Farmor brukar vara hundvakt när mor & far jobbar. Sagt och gjort vi hämta hunden och for till urskogarna i Trönö. Han var lite rädd att åka i skuffen men jag tror det gick bra. Det första hunden gör när vi kommer fram är att hoppar i ett dydike. Så Jonas fick ta och bada han i bäcken. Verkade inte som han tyckte om det. Kastade pinnar och lekte med han så han blev riktigt trött. När vi gick i skogen var han riktigt duktig, följde efter oss, sprang inte iväg så man måste jaga han. Hemresan i skuffen gick mycket bättre, då stog han upp och kollade ut genom fönstert som en stor hund. Tror inte det blir roligt för mor & far på hundkursen ikväll då Nico verkade helt slut när vi kom hem till Stugsund.

Jag har registrerat ”myworld.se” domänen, hoppas och tror att den kommer att funka i helgen. Vet inte hur lång tid det kan ta att flytta över allt från den här sidan.

Söndag

Vaknade sent, undrade om jag hade några pengar kvar. Var en blöt kväll i lördags. När jag kunde beställa tågbiljett hem så kändes det genast mycket bättre. Vågade kolla mitt konto efter det och såg att jag hade 300:- kvar. Jag var riktigt rik, efter mina mått räknat. Åkte in till stan med Janne, Milko skulle tvätta. Janne skulle lämna in en uppsatts på måndag och behövde böker, så vi skulle kolla antikvariat. Istället så gick vi till Punkt-Shop som var stängd. Inte bra då jag inte kunde köpa några pins. Blev 2 air-hockey matcher som jag torska, men jag visade att Janne att jag även är bäst på arcade Virtua Tennis. På Press-Stop köpte jag boken ”101 vardagsfilosofiska experiment” tyckte den verkade lite häftig. Köpte även ”Broder Daniel singeln”, ”Dido singeln” och ”Nico: Chelsea Girl” på Mega. Jag har letat Broder Daniel här i Söderhamn men det finns ingen riktig skivaffär i stan. Var hemma hos Milko vid 19, tåget gick vid 20.30 och vi skulle äta mat först. Janne visade igen vilken hynda han är då han fixa mat till oss. Blev en riktigt jäktig ”lunch” då vi fick springa till bussen som skulle ta oss till tunnelbanan men vi han. Kändes inte som ett bra avsked när allt blev så jäktigt men det är min bäste helg på länge och alla var på bra humör.

När jag skulle kliva på tåget träffade jag en flicka som gick i samma klass som mig i 7-9 an. Tror hon studerade foto, hon hade den där frånvaron som bara konstnärer verkar ha. Var inte så livlig som hon var när vi gick i skolan. Tog 2 sekunder för mig innan jag förstod att vi inte har nått gemensamt. Hon skulle flytta till Paris jag skulle till Söderhamn.

Lyckas riktigt bra med att konverterar Janne, han börjar tycka om Nico. Snart blir det resten av värden. Muhaaaaaaaaa.