Första dagen på WordCamp Stockholm 2010

Lördagens föreläsningar på WordCamp är nu slut. Bäst idag var Nikke Linqvist som pratade om WordPress och SEO. WordPress är rätt bra på SEO i sitt standardutförande men det finns några saker man kan fixa eller kolla så att ens tema innehåller för att göre det ännu bättre. Bland annat så kan man på etikett sidan lägga till lite unikt innehåll så kan Google gilla den lite bättre. Jag fixade snabbt till två av mina tag sidor. En om WordPress och en om Btrfs som jag rankar rätt bra på (4’e plats 23/10-2010) just för att så få ännu har skrivit om det.

Annat som var intressant var tema ramverket Wonderflux som förhoppningsvis blir en GPL lösning för folk som vill ha nåt liknande Thesis. Eftersom jag gillar GPL och Thesis inte gör det så får dom ingen länk. Alla på WordCamp Stockholm fick en beta kod så vi kan testa och hjälpa till att utveckla Wonderflux vidare. Det ska komma en publik beta senare i år. Jag sprang också på den idag enda Svenska anställda på Automattic, super trevliga Isaac Keyet.

Nytt utseende, men inte riktigt nöjd

Så där nu har jag ett nytt utseende igen. Jag har inte riktigt hittar rätt därför byter jag theman ganska ofta. Kanske borde jag sätta mig ner och göra ett eget. Nu har jag suttit och gjort om alla ändringarna jag hade i det förra themat till det här themat. Grejat lite med css filer, plugins och översatt lite saker till svenska. Vi har börjat med webbdesign på Ide Världen och jag tror det är därför jag vill göra ett eget schyst utseende på den här bloggen. Jag skulle vilja bli riktigt bra på webb grejer och då borde jag sätta mig ner och greja så jag lär mig riktigt. Det är ganska schyst webbkurs för sidorna vi gör måste validera och göras i xhtml/css. Klassen jag går i är väldigt blandad och jag tror att jag har mest erfarenhet av html/css. Nä nu ska jag röka vattenpipa med flickvännen.

Webbhotell

Har funderingar på att kanske skaffa ett ”livstidskonto” på ett webbhotell. Har skickat några förfrågningar. Vet inte riktigt om det är värt pengarna. Men en jag har kollat på har obegränsat med utrymme och trafik. Det är bra för då kan jag ha mycket bilder och sånt. Sen kan jag pimpa Milkos låtar också. Han ville att jag skulle göra en sida till han. Ska göra det när jag får tid. Som sagt så kostar det ju en del pengar också. 1995:- var det två hotell som kostade men om man får ha dom en ”livstid” så är det inte så mycket pengar.

En liten nyhet är kalendern i nedre högra hörnet. Nu är det lättare att ”scrolla” till datum om man vill läsa poster på en speciellt dag eller månad.