2015 års cykling med Strava/Veloviewer

2015 med Strava

Så här såg cykelåret 2015 ut. Mitt första cykelköp var en Trek Crosrip i våras som jag tänkte ha att pendla på och köra distanspass med flickvännen. Men i somras så testade vi lite mtb och det var väldigt roligt och det blev en till cykel, en Merida One Twenty. Och anmälan till Cykelvasan 2016.

Bild

Röda ögon och våta kinder!

Idag fick jag avliva Dante. Han hade stora problem med sina bakre tänder och enligt veterinären så skulle han svälta till döds under lång tid, dvs han skulle aldrig bli riktigt bra. Jag har alltid lovat mig själv att jag skulle ta det beslut som var bäst för djuret om det skulle komma ett sådant drastiskt beslut.

Upptakten var att jag märkte någon dag före nyår att han var trött, drog sig undan och inte alls var så aktiv och pigg som han brukar vara. Som alltid så trodde jag det skulle gå att fixa och var inte alls bered på att det var så allvarligt. Det blev några tårfyllda minuter innan han fick somna in. Det var längesen jag grät så mycket.

Dante

Vad var bäst på WebCoast 2012

Då är man hemma igen från årets WebCoast. Det är första året jag var där. Här är några tankar jag fått med mig från konferensen i år.

Intresantast tyckte jag var Annika Lidne & Mattias Östmars metod för att klassificera företag som dom kallar Distruptive Leap. Det är lättare att läsa deras blogg än att jag ska försöka förklara. Men man började fundera lite vart företaget jag jobbar på är i deras cirkel. Länk till cirkel modellen Annika använde.

En annan bra föreläsning var Zentrepenör av Anna Hass. Hon pratade om vad man behöver för att må bra som entreprenör. Det jag tog med mig var att man kan göra en gjortlista istället för todo. Där skriver man ner de saker man gjort under dagen istället för att se de saker man planerat men inte hunnit gjort. En annan sak är också att ens tid är som en cirkel. Ska man pressa in en ny tårtbit så måste man ta bort tid från nått annat.

Runt om i världen blomstrar ruby men i Sverige är det väldigt få ruby utvecklare. Enligt talaren som jag inte har namnet på nu men jag tror han kom från IHM Business School så finns det fler .NET utvecklare på hissingen än ruby utvecklare i Sverige. Jag har testar ruby lite och tycker det är ett rätt bra språk så jag tycker det är synd att inte det har slagit mer i Sverige.

Det är rätt schyst att det finns en social media/web (un)konferens i Göteborg. Nackdelen med unkonferens stuket är att det kan vara rätt stor skillnad på talarna. Ibland är det jäkligt bra och i nått fall kan det vara rätt dåligt. Det ska ha varit fler besökare i år än det var förra året så jag hoppas det blir en ny webcoast nästa år.

Thailand klart, bara Indien kvar

Nu är jag klar med alla Thailand posterna på resebloggen. Jag skrev inte så där jätte många poster och jag var inte i Thailand så länge så det gick rätt fort.

Nu har jag börjat på mina inlägg om Indien. Vi var 3st som skrev om den resan på bloggen men jag tänkte börja med mina poster. Jag försöker geo positionerna posterna så dom syns på en karta så gott jag kan men vissa inlägg är svåra att komma ihåg vart jag faktiskt var. Många gånger går det att lista ut om jag läser vad Annika och Kalle har skrivit runt samma datum.

Hursomhelst så är det jätte roligt att läsa alla gamla poster och minnas den resan igen. Jag skulle tippa att jag översatt ungefär en tredjedel av mina poster nu. Sen har nog Annika skrivit ungefär lika mycket men Kalle har nog inte så många poster att översätta. Men jag funderar på om det skulle vara värt att ladda upp och fixa till alla bilder men det blir nog ett senare projekt. Themat ska översättas till Svenska också. Mycket tråkjobb att göra men det blir en bättre sajt när allt väl är klart.

Nu är jag (äntligen) godkänd för Adsense

Till slut tröttnade jag att vänta på Google och Adsense skulle verifiera min sida som jag hade ansökt med och skrev en fråga i Adsense forumet om vad som hänt med min ansökan. Ännu har jag inte fått något svar där från någon som jobbar på Google/Adsense. Men bara någon timme efter min post så kom det ett mail från Adsense att jag hade blivit godkänd. Så någon hade läst mitt inlägg och kollat upp ansökan.

Så nu har jag lagt in lite annonser på min resesida om Thailand och Indien. Ännu har jag bara konverterat Thailand inläggen till ”riktig” svenska med å-ä-ö istället för a och o. När jag har ändrat texten på de andra inläggen kommer det stora jobbet med att skaffa länkar, trafik och optimera annonser. Jag ser den sidan som ett test och skulle bli förvånad glad om jag fick någon inkomst därifrån.

Vilken tid det tar att bli godkänd av Google för ett Adsense konto!

För 2-3 månader signade jag upp för ett Google Adsense konto. Ännu har jag inte blivit godkänd och jag har läst om folk som fått vänta uppemot 6 månader. Min tanke har varit att testa det på en temporär sida för att sen lägga in det på min rese blogg där jag skrev om mina resor i Indien och Thailand. Några annons klick borde man kunna få.

Ett misstag jag gjorde när jag signade upp för Adsense var att ange min test sida som webb-adress. Jag skulle nog ha använt denna sida eller rese sida där jag har några besökare istället för en sida med lite innehåll och inga besökare. När (om) jag blir godkänd tänkte jag försöka fixa till rese sidan lite och ”översätta” den till riktig svenska med å ä ö. Då borde jag få lite bättre placering i serpen och några till besökare. Rese berättelser för Indien och Thailand borde det vara lite trafik på..

Första dagen på WordCamp Stockholm 2010

Lördagens föreläsningar på WordCamp är nu slut. Bäst idag var Nikke Linqvist som pratade om WordPress och SEO. WordPress är rätt bra på SEO i sitt standardutförande men det finns några saker man kan fixa eller kolla så att ens tema innehåller för att göre det ännu bättre. Bland annat så kan man på etikett sidan lägga till lite unikt innehåll så kan Google gilla den lite bättre. Jag fixade snabbt till två av mina tag sidor. En om WordPress och en om Btrfs som jag rankar rätt bra på (4’e plats 23/10-2010) just för att så få ännu har skrivit om det.

Annat som var intressant var tema ramverket Wonderflux som förhoppningsvis blir en GPL lösning för folk som vill ha nåt liknande Thesis. Eftersom jag gillar GPL och Thesis inte gör det så får dom ingen länk. Alla på WordCamp Stockholm fick en beta kod så vi kan testa och hjälpa till att utveckla Wonderflux vidare. Det ska komma en publik beta senare i år. Jag sprang också på den idag enda Svenska anställda på Automattic, super trevliga Isaac Keyet.