Jag vill också bygga coola saker med Arduino

Jag har börjat kolla på Arduino för ett litet projekt med värme, ljus & fukt sensorer som kommunicerar över wifi. Tänkte först försöka bygga nått som kan hålla koll på hur växterna har det på balkongen och även hur det står till med dom i köket. Köket har morgonsol och balkongen kvällssol så det skulle vara intressant att få in data från båda hållen och testa vilka växter som fungerar bäst på vilken sida av lägenheten.

Ett riktigt coolt sex-rotor helikopter projekt byggt med Arduino hittade jag en video på. Riktigt så ambitiös tänkte inte jag bli men det visar hur avancerade saker man kan bygga med Arduino kretsar.

Online tv med din gamla xbox

Min gamla xbox slutade vara en spelenhet för en herrans massa år sen men samtidigt har den inte flyttat sig från min tv bänk. Som nöjesmaskin har den bara fått nya sysslor. Nuförtiden med Xbmc är den mitt mediacenter. Inte så hightech men den klarar av att spela upp massa olika format och streama musik, bilder och video över ett nätverk. Nu hittade jag dessutom Xot-uzg som är ett script som körs på xboxen så kan man kolla på online tv, tex svt. Undra bra om det går att göra ett script för Euro talk på fantv, det skulle vara guld värt.

xot-uzg streama tv på din xbox

Det här gör jag på inUse

Företaget inUse har just släppt sin tredje iPhone app. Lite involverad har jag vart i den. Inte i själva utvecklingen för den var så gott som klar när jag började här. Det jag har fått gjort kan ses nedan, närmare bestämt spelat in video och ljud. Ljudinspelning för röst var inte så där jätte svårt. Det blir rätt bra om man inte klipper ljudet och får en bra nivå på inspelningen. Video däremot var väldigt, väldigt, väldigt svårt att få till okay. Jag är hyfsat bra på att fotografera och har lite kolla på ljus och hur man ska ljus sätta när man fotar. Men video har jag ingen aning om hur man ljusätter bra. Hur får man bort alla konstiga skuggor, bra skärpa och kontrast?

Videon nedan är gjord med smörpapper, bygglampa, tårar, några stolar och soffan i vilorummet. Till nästa gång har jag lärt mig 1000 saker som man inte ska göra när man spelar in video. Kommentarer och tips på videon mottages gärna.

5 dagar kvar att fynda ”In Rainbows”

Nu är det bara 5 dagar kvar innan Radioheads In Rainbows album inte går att köpa/ladda ner. Den 10 december stänger dom affären, men det ska gå att köpa deras skiva i affärer som cd den 31 december. Jag tyckte deras projekt var väldigt vågat och coolt så jag köpte min ”download” idag för 3.50€, ungefär 50 svenska kronor. Jag är inge Radiohead fans och har inte hört skivan förut men ville stödja dom lite. Så skynda köp deras album för så mycket du vill innan den 10 december.

Flash presentation, NIN download

Nu har jag lärt mig hur man kan göra ett enkelt bildspel i Flash. Jag tänkte att det kanske skulle vara snyggt att göra en mal som jag kan använda när jag ska visa fotografier i fotoklassen. Det borde gå att göra på nått sätt som gör den väldigt flexibel och lätt att ändra. Kanske man skulle göra två olika. En för svart/vita foton (i svart/vitt/gråskala) och en för färg. Nu på fredag ska jag försöka göra ett foto reportage om min vän Jannes jobbkompis och hennes skolklass. Skulle vara bra om jag kunde snickra ihop nått i Flash till presentationen nästa torsdag.

Kikade in på Nine Inch Nails hemsida och där såg jag att man kunde ladda ner (gå in på sidan och sen Downloads undermenyn) en Garageband fil med låten ”The Hand That Feeds” från ”With Teeth” skivan som man kunde remixa själv. Jäkligt coolt tyckte jag det var. Skönt sätt att uppmuntra ”lyssnarna” att göra nått med musiken.

En kort poi video

http://video.google.com/videoplay?docid=-2914609071554799239#

Min systers vän ”Kalman” som poi’ar och jag som filmar. Ställde ”kameran” (filmat av en digitalkamera, kvalitet därefter) på högkant så det blev lite skum upplösning på filmen.

Filmkväll

Idag ska jag vara barnvakt när flickvännen ska gå ut och ha roligt på quizen. Givetvis så har jag laddat upp med några filmer att kolla på. Kingdom of Heaven ska jag kolla klart på först. Mr. & Mrs. Smith ligger också och väntar. Har inte direkt hört så mycket bra om den men ibland är det skönt med en action film. Det jag är mest spännande på är tv serien My Name Is Earl. Vad jag hört av Janne så ska den vara väldigt rolig. Det ska nog räcka att kolla på innan flickvännen kommer hem full och dryg senare i natt.

Filmer

Fick syn på två filmer som Janne har. Hmm ”lånade” dom lite och ska kolla någon dag. Den första är Oldboy och enligt Janne ska den vara bra. Dead Meat handlar om Zombie kosor? Kanske inga filmer man kryper ner i soffan och myser med flickvännen till.