Nu är jag (äntligen) godkänd för Adsense

Till slut tröttnade jag att vänta på Google och Adsense skulle verifiera min sida som jag hade ansökt med och skrev en fråga i Adsense forumet om vad som hänt med min ansökan. Ännu har jag inte fått något svar där från någon som jobbar på Google/Adsense. Men bara någon timme efter min post så kom det ett mail från Adsense att jag hade blivit godkänd. Så någon hade läst mitt inlägg och kollat upp ansökan.

Så nu har jag lagt in lite annonser på min resesida om Thailand och Indien. Ännu har jag bara konverterat Thailand inläggen till ”riktig” svenska med å-ä-ö istället för a och o. När jag har ändrat texten på de andra inläggen kommer det stora jobbet med att skaffa länkar, trafik och optimera annonser. Jag ser den sidan som ett test och skulle bli förvånad glad om jag fick någon inkomst därifrån.

Vilken tid det tar att bli godkänd av Google för ett Adsense konto!

För 2-3 månader signade jag upp för ett Google Adsense konto. Ännu har jag inte blivit godkänd och jag har läst om folk som fått vänta uppemot 6 månader. Min tanke har varit att testa det på en temporär sida för att sen lägga in det på min rese blogg där jag skrev om mina resor i Indien och Thailand. Några annons klick borde man kunna få.

Ett misstag jag gjorde när jag signade upp för Adsense var att ange min test sida som webb-adress. Jag skulle nog ha använt denna sida eller rese sida där jag har några besökare istället för en sida med lite innehåll och inga besökare. När (om) jag blir godkänd tänkte jag försöka fixa till rese sidan lite och ”översätta” den till riktig svenska med å ä ö. Då borde jag få lite bättre placering i serpen och några till besökare. Rese berättelser för Indien och Thailand borde det vara lite trafik på..

Första dagen på WordCamp Stockholm 2010

Lördagens föreläsningar på WordCamp är nu slut. Bäst idag var Nikke Linqvist som pratade om WordPress och SEO. WordPress är rätt bra på SEO i sitt standardutförande men det finns några saker man kan fixa eller kolla så att ens tema innehåller för att göre det ännu bättre. Bland annat så kan man på etikett sidan lägga till lite unikt innehåll så kan Google gilla den lite bättre. Jag fixade snabbt till två av mina tag sidor. En om WordPress och en om Btrfs som jag rankar rätt bra på (4’e plats 23/10-2010) just för att så få ännu har skrivit om det.

Annat som var intressant var tema ramverket Wonderflux som förhoppningsvis blir en GPL lösning för folk som vill ha nåt liknande Thesis. Eftersom jag gillar GPL och Thesis inte gör det så får dom ingen länk. Alla på WordCamp Stockholm fick en beta kod så vi kan testa och hjälpa till att utveckla Wonderflux vidare. Det ska komma en publik beta senare i år. Jag sprang också på den idag enda Svenska anställda på Automattic, super trevliga Isaac Keyet.

Insights inspirerar

Varannan fredag har vi frukostmöte och även ibland inspirations föreläsningar på jobbet. Denna fredag hade vi besök av en av de nya inUse killarna på inUse Insights. inUse Insights håller på med webbanalys och använder verktyget Google Analytics. Det var riktigt lärorikt att få veta hur profs jobbar med GA. GA är ju ett riktigt bra verktyg som alla borde köra på sina webbar men det kan vara svårt att veta vad man ska mäta på och vilka siffror som är viktiga. Nu har jag lite mer hum om vad som kan vara värt att mäta på denna blogg. Kanske ska jag kolla om jag kan ändra besök insamlingen så den blir lite bättre och skapa någon vettig rapport.

Piwik vill vara en OpenSource variant av just Google Analytics. Inte lika polerat UI men man kan få realtids data medans GA ligger 1 dag efter. Jag gillar ju OpenSource så det är ett projekt jag försöker hålla koll på.

Google Public DNS konkurrerar med OpenDNS

Google värkar vara i farten och har nu släppt en DNS tjänst som främst konkurrerar med OpenDNS. Jag vet inte vilken av Googles eller OpenDns dom är snabbast men använd gärna någon av dom istället för den din ISP erbjuder, för den är verkligen slö. Jag har inte hitta nått benchmark test av Google Public DNS ännu men det kommer nog snart.

Googles två DNS servrar:
8.8.8.8
8.8.4.4

Gör gmail lite säkrare med https

Genom att använda https istället för http i början av länken/adressen till gmail så får man en säker anslutning. En säker anslutning gör att datatrafiken mellan ens egna dator och gmails server krypteras. Nu finns det ett enkelt sätt att alltid göra så att en säker anslutning används när man loggar in på gmail.

1. Logga in på gmail
2. Gå in på inställningar
3. Längst ner på första fliken (Allmänt), kryssa i ”Använd alltid https”
4. Tryck på ”Spara ändringar”

Gmail https inställningar

Gmail https inställningar

Google Gears tar webben offline

Google har just släppt Google Gears. En för Mac (Win är det en .exe installation) Firefox extension som gör att man kan använda exempelvis google reader (enda exemplet jag hittade nu) offline. Det verkar som man kan använda google gears api för att göra sina egna webbsidor tillgängliga offline. Coolt om man skulle kunna använda gmail offline och skriva mail på tåget och sen skickas dom när man hittar en internet anslutning. Får se hur många ”webb 2.0” applicationer som kommer att använda google gears inom en snar framtid.